Bağcılar Belediyesi’nin ilçedeki “Kuran Kurslarında” yetişen ve hafızlık hakkı kazanan 213 hafıza dağıtacağı kulplu yarım cumhuriyet altını ile ilgili olarak açtığı ihalenin sözleşmesi imzalandı. İhaleyi alan Fikirus Ajans ve İnşaat Tic. Ltd. Şirketi, 594 bin 270 TL karşılığında Bağcılar Belediyesi ile sözleşme imzaladı.

MECLİS KARARININ ALINDIĞI GÜN SÖZLEŞME

Bağcılar Belediye Meclisi, İlçe Müftülüğü'nün talebi üzerine, ilçedeki kuran kurslarından mezun olan 213 hafıza kulplu yarım cumhuriyet altını verilmesi ile ilgili teklifi 9 Aralık 2021 tarihinde görüştü. Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı’nın imzasıyla Meclise sunulan teklif kabul edildi. Meclis kararı alınmadan 3 gün önce düzenlenen ihalenin sözleşmesi,  Meclis kararının alındığı 9 Aralık 2021 günü imzalandı.

MÜDÜR AKP’Lİ MİLLETVEKİLINİN OĞLU

Bağcılar Belediyesi’nin altın ihalesini alan Fikirus Ajans firması 2016 yılında kuruldu. Şirketin kurucusu Lütfi Güneş. Ancak şirketin daha kuruluşunda, AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın oğlu Muhammed Ruhullah Turan şirkette yetki sahibi müdür olarak yer aldı. İki dönemdir milletvekili olan Hasan Turan, 2015 yılında ilk kez milletvekili seçildiğinde, Etkin Grup Medya Ajansı’ndaki hisselerini oğlu Muhammed Turan’a devretmişti. Bir başka ifade ile Muhammed Turan kendisinin yönettiği bir şirket olmasına karşın, aynı dönemde Fikirus firmasında da müdür olarak bulunuyordu. Muhammed Turan 2019’da Fikirus Firmasındaki müdürlük görevini, arkadaşı Salih Ziya Güler’e devretti ve şirketten ayrıldı. Yapılan araştırmada şirketin sahibi Lütfi Güneş’in, Hasan Turan’ın yeğeni olduğu anlaşıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE 3 BAKAN KATILDI

Muhammed Ruhullah Turan 2017 yılında, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir nikah töreni ile Gülşah Güneş ile evlendi. Nikah töreni ile ilgili olarak 2 Ekim 2017 tarihinde Anadolu Ajansı'nın geçtiği haberde özetle şöyle denilmişti:

“Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın oğlu Muhammed Turan ile Gülşah Turan'ın nikah törenine katılarak çiftin nikah şahitliğini yaptı. Haliç Kongre Merkezi’nde hafta sonu gerçekleşen törende, çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kıydı. Uysal’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kıydığı ilk nikahın şahitliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin yaptı.”

Giresun Pirazizli Hikmet Güneş’in kızı olan Gülşah Güneş, evlilik cüzdanını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden almıştı.

Kaynak: Milli Gazete