Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında terör örgütleri IŞİD ve PKK’yı karşılaştırdı.

Ali Karahasanoğlu, “Kafa kesen DAEŞ mi, rehine öldüren PKK mı?” başlıklı yazısında, hem PKK’nın hem de IŞİD’in elinde rehinler olduğunu PKK’nın rehineleri katlettiğini ancak IŞİD’in öldürmediğini kaleme aldı.

"Sorun, PKK’lıların acımasızlığında" diyen Karahasanoğlu’nun IŞİD’i PKK’dan ayırıp “Dikkate alınması gereken bir farktır” cümlesini kurması dikkat çekti.

IŞİD'in askerleri yakarak öldürdüğü iddiası bile halen net olarak yalanlanmamışken, esir tuttuğu birçok insanın kafasını kestiğine dair onlarca belge ve video varken, Türkiye'de birçok sivilin hayatını kaybettiği acımasız katliamlara imza attığı bilinirken, Akit yazarının "acımasızlık" sıfatını IŞİD'e uygun görmemesi tepki çekti. 

“DAEŞ’İN REHİNEYİ ÖLDÜRMEMESİ DE…”

“Yazacaklarımı kimse çarpıtmaya kalkışmasın. DAEŞ’e uzaktan yakından bir sempatim yok, olması da mümkün değil” uyarısıyla yazısına başlayan Karahasanoğlu, şu satırlara imza attı:

“PKK’nın 13 kişiyi kaçırması da suçtur. Onları öldürmesi de suçtur.. Aynı şekilde.. DAEŞ’in, 7 yaşındaki kız çocuğunu kaçırması suçtur.. Ama olaylar zincirinin devamında, PKK’nın rehineleri öldürmesine rağmen, DAEŞ’in rehineyi öldürmemesi de dikkate alınması gereken bir farktır..”

“Kusur devletin güvenlik görevlilerinde mi? Yoksa PKK’lılarda mı?” diye soran Karahasanoğlu şöyle devam etti:

“DAEŞ’in elindekini güvenlik güçleri kurtarmış mı?

Kurtarmış.

Ama PKK’lıların elindeki rehineler kurtarılamamış.

Demek ki güvenlik görevlilerinde sorun yok.

Sorun, PKK’lıların acımasızlığında..”