Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV'de katıldığı programda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının bir buharlaştırma operasyonun olduğunu söyleyerek, bir kriz anında sorumluluğu kimsenin üzerinde bırakmadan, bu işi halletmeye çalıştılar açıklamasında bulundu.

İşte Ali Babacan'ın açıklamaları:

Açıkçası üzülüyor insan, böylesi büyük bir ülkeye ayıp oluyor. Ben 2019 Mart seçimlerinden hemen önce istifa mektubu verdiğimi daha yakınlarda kamuoyu duydu.

Gerçek istifa böyle olur. Benim sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp de ayrılacağımı ifade etmem, Mayıs ayındadır. Fiilen ayrılmam 8 Temmuz'dur. Samimi istifa böyle olur. Ben istanbul seçimlerini bekledim ve ayrıldım. Çok zor değil bunları yapmak ama yapılmadı.

Böylesi istifalar aslında kısa vadede çok popülerite de oluştur. Üstelik  kriz çıkarılmış bir hafta sonu, sorumluluk kimin üzerine kaldığı ile ilgili iyi bir buharlaştırma operasyonu yapıldı. İlgi başka yöne çekildi.

Peki o hafta sonu yüzbinlerce insan sokağa dökülmüş, kim bilir kaç kişiye virüs bulaşmış o akşam, hızlı ve istişaresiz bir kararla, istifa ediyor.

İstifa böyle olmaz. O gün yaşananlar, kaos buharlaştırıldı bir istifa operasyonuyla. Sorumluluk ortada kaldı ve konu öyle kayıtlara geçti.