Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, bugün (25 Eylül) Siirt’te dördüncü mitingini düzenledi. Diyarbakır’dan Siirt’e kadar bozuk yollarda geldiklerini söyleyen parti lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı “Enişte Siirt’e bakmıyor belli” sözleriyle eleştirdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, dördüncü mitingini bugün (25 Eylül) Siirt’te düzenledi. Mitingde konuşan parti genel başkanı Babacan, “Ülkeyi 1990’lara döndürmeye çalışanların karşısında dimdik dururuz. Bizim için asıl mesele devleti hukuka döndürmektir. Vesayet kalıntılarının hesaplarını boşa düşüreceğiz” dedi.

Geçtiğimiz hafta zamanaşımına uğrayan Musa Anter davasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Babacan, “Bir kere daha vurdular Musa Anter’i. Anter davası da cezasızlık zulmüne kurban gitti. Tıpkı JİTEM davalarında olduğu gibi, tıpkı Roboski’de olduğu gibi, tıpkı Şenyaşar davasında olduğu gibi” diye konuştu.

Babacan, özgür ve zengin bir Türkiye hedefinde olduklarını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“İktidarı değiştirdiğimizde ve DEVA Partisi’ni Meclis’te en güçlü şekilde temsil ettiğimizde hedeflerimize doğru dev bir adım atacağız. Vesayet kalıntılarının hesaplarını boşa düşüreceğiz. Devleti, milletin hizmetkârı yapacağız. Ben bu ülkede iki büyük ekonomik krizi çözen ekibin başında oldum. 2001-2002 ve 2008-2009 krizi. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Eğer iki büyük krizi çözen başka bir kadro varsa, buyursunlar çözsünler”.

Babacan mitingde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden kendisini hedef aldığı Ya sen kimsin? İmzayı atan kim, sen kimsin? Altı sıfırı Türk Lirası’ndan çıkaran bu Başbakan. Sen kimsin ya? Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya? Çıkıp televizyon ekranlarında ‘Ben yaptım, ben ekonomi bakanıydım’. Peki ya bu işin başı kim?” sözlerini de yanıtladı.

Babacan, Erdoğan’ı “4 yıldır bu ülkeyi tek imzayla yöneten siz değil misiniz? Tam yetkili sizsiniz. Tek imzayla aklınıza gelen her şeyi yapabiliyorsunuz. Madem keramet imzada, şöyle bir imza atın da şu enflasyonu düşürüverin. Fiyakalı bir imza atın da hayat pahalılığını bitiriverin. Ağzıyla kuş tutsa yapamaz. Çünkü bilmiyor. Bilmediğinin de farkında değil. Bilenlerle de çalışmıyor cevapladı.

Diyarbakır’dan Siirt’e kadar bozuk yollarda geldiklerini söyleyen Babacan, Erdoğan’ı “Enişte Siirt’e bakmıyor belli” sözleriyle eleştirdi.

Mutlak yoksulluğu ortadan kaldırmayı planladıklarını ve sosyal yardım programlarını ihtiyacı olanlara ulaştıracaklarını da belirten Babacan “İhtiyaç sahiplerine asgari gelir desteği sağlayacağız. Aylık asgari ihtiyaç ile mevcut gelir arasındaki farkı, devlet olarak biz ödeyeceğiz. Bizim nihai hedefimiz tek bir vatandaşımızın dahi sosyal yardıma muhtaç olmadığı, üreterek zenginleştiği bir Türkiye’dir” dedi.