DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin haftalık değerlendirme toplantısında konuştu. Babacan, "Kaygılıyım çünkü ülkemizin temerrüt riski yani iflas riski bugüne dek görmediğimiz seviyeye ulaşmış durumda" diyerek hükümete acil çağrıda bulundu.

Partisinin genel merkezinde haftalık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

HÜKÜMETE ÇAĞRI

"Bugün büyük bir kaygıyla karşınızdayım. Bugün ülke olarak uçurumun eşiğine geldiğimizi söylemek ve hükümeti derhal göreve çağırmak üzere karşınızdayım.

Kaygılıyım çünkü ülkemizin temerrüt riski yani iflas riski bugüne dek görmediğimiz seviyeye ulaşmış durumda. Kaygılıyım çünkü çocuklarımızın, gençlerin yarınları tehdit altında. Kaygılıyım çünkü şu andaki iktidar tam bir vurdumduymazlıkla bütün bu olan biteni görmezlikten geliyor.

"TEHLİKENİN NE KADAR BÜYÜDÜĞÜNÜN FARKINDA DEĞİLLER"

Bugün Sayın Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmasındaki ekonomiyle ilgili söyledikleri tehlikenin ne kadar büyük olduğundan bihaber olduklarını gösterdi. Bambaşka bir alemde yaşıyorlar bunlar. Tehlikenin ne kadar büyüdüğünün farkında değiller.

Şu anda ekonomik ve finansal bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum. Şu anda ekonomimiz gözlerimizin önünde eriyor. Türkiye'nin kredi notu tarihin en kötü seviyesinde indi şu anda.

CDS PUANI

Türkiye'nin temerrüt riskini yani iflas riskini gösteren beş yıllık CDS oranı tam 836 baz puana çıkmış durumda.

grafik.png

24 Haziran 2018'de Sayın Erdoğan partili ve taraflı cumhurbaşkanı olarak göreve başladı biliyorsunuz. Merkez Bankası'nı da adeta doğrudan kendine bağladı. Bağımsızlık filan kalmadı o tarihten itibaren.

EKONOMİDEKİ GÖSTERGELER

Ne zaman ki Merkez Bankası'nın bağımsızlığını sıfırlayıp oraya da talimatlar yağdırmaya başlıyor ne olduysa oluyor. 836 rakamı yaklaşan felaketi gösteriyor.

grafik-1.png

Ekonomi iyiye gidiyor de bu millet niye bu kadar perişan? Ayıp. Hükümeti, cumhurbaşkanını derhal göreve çağırıyorum. Bunun sonu çok kötü olur. Dünyada pek çok ülkede gördüm. İflasın, temerrüdün ne olduğunu gördüm.

Hani meşhur soru vardı ya eskiden: 128 milyar dolar nerede? Artık doğrusu şu: 180 milyar dolar nerede?

TREN BİLETLERİNE GELEN ZAMLAR

Tren biletlerine zammı kim yaptı? Erdoğan zammı. Nasıl fahiş elektrik zamları Erdoğan zammıysa. Fahiş doğal gaz zamları Erdoğan zammıysa tren zamları da Erdoğan zammı.

Fahiş fiyatlarla mücadele için kurulan timlere de tavsiyem, önce bir Beştepe'ye gitsinler.

AKARYAKITA GELEN ZAMLAR

Akaryakıta zam gelmeyen 1 gün bile geçirmez olduk. Her Allah’ın günü zam.

Neden Türkiye’de akaryakıt fiyatları dünya ortalamasından çok daha fazla arttı? Kur yüzünden. Doları patlatan kim? Erdoğan.

Benim Siirt’teki memur arkadaşım Mustafa, uçağa binip İstanbul’daki annesini bayramda göremiyorsa, ben o havaalanını ne yapayım ya."