DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan partisinin Trabzon mitinginde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Süfli heveslerle ellerin başka ülkelerin, kapısına varanlara acıyarak bakıyorum.” sözlerini eleştirdi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, “Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz.” dedi.

Babacan'ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:

KARAR - Haberler, son dakika gelişmeler

CEP TELEFONU ALMAYI AŞAĞILIK BİR HEVES OLARAK GÖRÜYOR

“Gençlerimizden bahsederken emeklilerimiz dedi; ‘bizim halimiz ne olacak’, kadınlar ‘iş arıyoruz bulamıyoruz’ dedi. Türkiye’nin tablosu burada bu meydanda, Trabzon’un özeti de burada. Çoğu insan; ‘ben hiçbir zaman otomobil alacak parayı denkleştiremeyeceğim’ diyor. İnsanlar şu anda kırılmış, eskimiş cep telefonunu yenilemiyor, ekran çatlamış değiştiremiyor. Gel gelelim ülkeyi yönetenlere onlara bakarsanız bunların hepsi süfli heves. Süfli ne demek biliyor musunuz? Aşağılık demek, aşağı demek. Yani cep telefonu almayı, arabası olmayı veya ev sahibi olmayı aşağılık bir heves olarak gören bir anlayış şu anda ülkeyi yönetiyor. Sen tut dolar kurunu patlat, enflasyonu patlat, insanların satın alma gücünü kır ardından süfli heves peşinde koşmayın de, yeter artık. Biz bu ülkenin kötü yönetilmesine itiraz ediyoruz.”