Suç örgütü lideri Sedat Peker'in bugün yayınladığı videoda dile getirdiği iddialar tartışma yarattı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan DEVA Partisi lideri Babacan, "Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne olması gerekiyor?" diye sordu.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in birkaç haftadır YouTube kanalı üzerinden yayınladığı videolarda ortaya attığı iddialar, siyasette tartışmalara neden oluyor. Sedat Peker, bugün yeni bir video daha yayınladı. Yayınlanan 7. videoda Sedat Peker tarafından dile getirilen iddialar ise gündem oldu.

Bununla birlikte bir süredir ileri sürülen iddialarla ilgili yargının harekete geçmemesi ve AK Parti tarafından konuya ilişkin açıklama gelmemesi ise siyasetçiler tarafından eleştiriliyor. Bugün DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da bu duruma tepki göstererek sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında "Orada kimse var mı?" diye soran Babacan, "Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne olması gerekiyor?" dedi.

Babacan'ın paylaşımında yer verdiği ifadeler şu şekilde:

"Orada kimse var mı? Dizinin 7. bölümü çıktı. Yeni itham ve iddialar var ve yine ilgililer sessiz. Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne olması gerekiyor?"

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in yayınladığı videolarda dile getirdiği iddialar siyasette tartışmalara neden olmuştu. İddialar sonrası siyasetçiler, savcıların soruşturma başlatması için suç duyurusunda bulunmalarına gerek olmadığını belirtmişti. Ayrıca hükümetten de konuya ilişkin bir açıklama gelmemesi de eleştirilerin odağında yer aldı.

'CUMHURİYET SAVCILARI'NIN RESEN HAREKET ETME YETKİLERİ VAR'

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, geçtiğimiz günlerde yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet savcılarının ciddi iddialar karşısında soruşturma açması için bir suç duyurusuna, başvuruya ihtiyacı olmadığını dile getirerek "Resen, kendiliğinden hareket etme yetkileri var. Son derece vahim iddialarla karşı karşıyayız. Uluslararası uyuşturucu ticareti, cinayet iddiaları, mafya-iktidar-ticaret ilişkileri… Bunların mutlaka araştırılması, soruşturulması lazım. Millet adına… Millet adına bu yetkilerin kullanılması gerekir" demişti.

'BU İDDİALARI YARGININ DEĞERLENDİRMESİ GEREKİR'

Eski AK Parti Milletvekili Bülent Arınç da yaptığı açıklamada "Meclis Başkanı arzu ederse, TBMM'de bir araştırma komisyonu da kurulabilir. Ama önemli olan şey, şimdi bu iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımızın yapmasıdır. Yargı eskiden bağımsızdı. 2010'dan bu yana ona bir de tarafsız kelimesini ekledik. Şimdi bizim şanlı yargımızın ne kadar bağımsız ne kadar tarafsız olduğunu göstermesi lazım. Göstermelidir" ifadelerini kullanmıştı.