Vefatının 11’inci senesinde merhum Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye’nin pek çok noktasında dualarla anılıyor. Saadet  Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu’nun katılımı ile Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Erbakan’ı Anma Ve Anlama’ programı ise yoğun katılım ile gerçekleşti.

“ERBAKAN HOCA UYARMIŞTI, BUGÜN HER YÖNÜ İLE GÖRÜYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan ve Erbakan’ın ‘Altımızdan toprak kayıyor’ sözünü hatırlatan Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Erbakan Hoca’mız vefatından kısa bir süre önce toprak kayıyor, toprak kayıyor diye defalarca uyarmıştı. Bugün bunu her yönüyle yaşayarak görüyoruz. Erbakan Hoca’mızı anarken; hepimiz ama hepimiz siyasetini, ideallerini ve bunu yaparken özellikle teşkilat mensuplarımıza söylüyorum fedakarlığını, cehdini, gayretini tekrar anlamamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ERBAKAN HOCA, FAİZSİZ EKONOMİNİN TEMELLERİNİ ATTI”

Necmettin Erbakan’ın yüksek idealleri olduğunun altını çizen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Necmettin Erbakan, idealist bir insandı. Hoca’mızın çok yüksek idealleri vardı. Başlattığı ağır sanayi hamlesi, D-8 İslam Birliği bu ideallerin bir neticesidir. Erbakan Hoca’mız önüne çıkan engelleri de her fırsatta aşmayı bilen bir lider olmuştur. Nitekim 1972 Muhtırası ile karşı karşıya gelindiğinde meydana gelen sıkıntılar bizzat Erbakan’ın eliyle bertaraf edildi. Öyle ki Erbakan Hoca’mız gelen engel ve yasaklamalara rağmen yılmadı. Daha sonra gerçekleşen Türk siyasi tarihinin en büyük ittifakı ile türlü hizmetler meydana getirildi. Birbirine zıt iki partinin bir araya gelişi ile Kıbrıs’ın fethi gibi birçok olay gerçekleşti. Yine o dönemde başlatılan ağır sanayi hamlesi ile Türkiye, büyük bir şahlanışa geçti. Faizsiz ekonomi ortaya kondu. Bugün ülkeyi yöneten zevat, faizi dünya gerçeği olarak görürken Erbakan Hoca’mız faizsiz ekonominin temellerini attı” dedi.

“ERBAKAN HOCA’YI ANARKEN ONUN TAVRINI VE SİYASETİNİ DE GÖRMEK ZORUNDAYIZ”

Necmettin Erbakan’ı anarken siyaseti dürüst bir şekilde yaptığını belirtmek gerektiğini de ifade eden Karamollaoğlu, Millî Görüş hareketinin siyasette dürüstlüğü ön planda tuttuğunu belirterek, “Dürüstlük bizim şiarımızdır, biz yalan söyleyemeyiz. Biz kimseye iftira edemeyiz, haksızlık edemeyiz. Biz kamu malına el uzatamayız. Fakat bugünkü siyasi atmosferde hilekarlık, iftira, yalan o kadar yaygınlaştı ki akıl almıyor. Allah’tan korkun. Bugün bazı yanlışların adeta bir alışkanlık haline geldiğini üzülerek görüyoruz. Bunları kökten çözmek lazım. Erbakan Hoca’mızı anacaksak, eğer onun tavrını ve siyasetini de görmek mecburiyetindeyiz. Öyle ki Erbakan Hoca’mızın en önemli özelliği değerlerine sahip çıkmasıydı. Bugün düşmanlıkla, iftirayla hiçbir problemi çözemeyiz” ifadelerini kullandı.

“ERBAKAN HOCA’MIZIN FİKİRLERİNİ HATIRLAMAK MECBURİYETİNDEYİZ”

Necmettin Erbakan’ın her fırsatta barış ve uzlaşmadan yana olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “Erbakan Hoca’mız ülke meseleleri için her zaman ortak bir şekilde hareket etmek gerektiğine vurgu yapmıştır. Koalisyonlarla yaptığı hizmetler de bunun bir nişanesidir. Erbakan Hoca’mız hiçbir zaman bir araya gelinemez olarak görülen gruplarla bile hizmetler yapmıştır. Öyle ki o, uzlaşmadan ve barıştan yana olmuştur. Bugün kutuplaşmanın ve ayrışmanın hiç kimseye bir faydası yoktur. Ya bizdensin ya hainsin anlayışı kadar rezil bir anlayış yoktur. Biz Millî Görüş camiası olarak bugünkü yanlışları ancak bir araya gelebilirsek çözebileceğimizi biliyoruz. Bu doğrultuda Erbakan Hoca’mızın temel fikirlerini her zaman hatırlamak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ MİLLÎ GÖRÜŞ İLE ORTAYA ÇIKACAK”

Millî Görüş iktidarında yoksul ve işsiz insan kalmayacağını belirten ve Türkiye’nin gerçek potansiyelinin Millî Görüş ile ortaya konacağını kaydeden Karamollaoğlu, “Millî Görüş iktidarında işsiz insan, yoksul insan kalmayacak. Herkes adalete güvenecek. Her şeyin değişimi mümkündür. Türkiye’nin bir potansiyeli var ama bu potansiyeli ortaya koymak Millî Görüş ile olacak. Bu şekilde Erbakan Hoca’mızı anmak ve anlamak mümkün olur. Hoca’mız maddi kalkınma kadar manevi kalkınmayı da önemsedi. Bizim ilk hedefimiz ülkemizi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek. Bu ülkenin içinde işsiz insan kalmayacak, her ihtiyaca karşılık veren bir iktidar Millî Görüş ile olacak” ifadelerini kullandı.

“HOCAMIZIN BİZLERE BIRAKTIĞI MİRASA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın davasına duyduğu heyecan ve aşkla, fikirleri ve ölçüleri ile insanlığa bir rehber olduğunu belirten Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdülkadir Karaduman, “Necmettin Erbakan Hoca’mız, fikirleri ve ölçüleri ile Millî Görüş davasına karşı duyduğu heyecan ve aşkla bizlere ve insanlığa her daim bir ışık ve rehber olmuştur. Bizim de gayemiz bugün bu heyecana ve coşkuyu yaşayabilmektir. Şunu belirtmek istiyorum ki Erbakan Hoca’mız siyaseti hiçbir zaman şartlara, zamana ve konjonktüre bağlı kalarak yapmamıştır. Siyasi arenada aldatmayan ve aldanmayan bir tane lider varsa o da Necmettin Erbakan’dan başkası değildir. Bugün bizlere düşen en büyük görev Hoca’mızın bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkmaktır” dedi.

“ERBAKAN, TÜRKİYE’DE ÇOK ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasete yeni bir bakış açısı getirdiğine işaret eden Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfi Yalman, “Konya’da başlayan Millî Görüş hareketinde gördüğümüz ilk afiş ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ afişiydi. Bu anlayış bugün halen devam etmekte. Ahlak ve maneviyat olmadan hiçbir verimli çalışma ortaya konamaz. Yine Türkiye, Erbakan Hoca’mızla siyasette yeni bir bakış ve yeni bir anlayışla karşılaşmıştır. Erbakan Hoca’mız, siyasete nezaket ve seviye getirmiştir. Erbakan Hoca’mızla birlikte Türkiye’de gerçekten çok şey değişti. Erbakan Hoca’mız, Türkiye’nin ağır sanayi hamlesini başlatmıştır” ifadelerini kullandı.

KARAMOLLAOĞLU’NDAN ERBAKAN’IN KABRİNE ZİYARET

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrine ziyarette bulundu.

Öğle namazını Merkezefendi Camii’nde eda eden Karamollaoğlu, namazın ardından vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Erbakan Hoca’nın kabrine gerçekleştirilen ziyarette, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulup dua edildi. Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’nun Erbakan Hoca’nın kabrine gerçekleştirdiği ziyarette, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Cafer Güneş ile Mustafa Kaya ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı da hazır bulundu.