AKP heyeti yeni anayasa düzenlemesi için HDP’yi ziyaretinin yankıları sürüyor. Altılı masayı HDP ile işbirliği yapmakla ve HDP’yi de PKK’nın siyasi uzantısı olmakla suçlayan AKP’nin ziyareti siyasette yeni bir tartışma yarattı. CHP’li Fikri Sağlar görüşme ile ilgili, “Türkiye bu iki yüzlülüğü hak etmiyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kamusal alanda türban kullanma güvencesi sağlanması ve aileyi güçlendirme gerekçeli evlilik tanımı yapılmasına ilişkin anayasa değişikliği için MHP, CHP, HDP ve İYİ Parti yönetimiyle görüştü. Muhalefeti HDP ile iş birliği yapmakla suçlayan AKP’nin bu hamlesi siyasette yeni bir tartışma yarattı.

CHP’li Fikri Sağlar, AKP’nin HDP’yi PKK’nın siyasi uzantısı olmakla suçladığını hatırlatarak, “Her gün HDP’yi “PKK’nın siyasi uzantısı” olmakla ve muhalefeti de HDP ile işbirliği yapmakla suçlayan AKP, sonra hiçbir şey olmamış gibi HDP’ye gidip birlikte anayasa yapalım diyor. İnsanda biraz utanma olur. Türkiye bu iki yüzlülüğü hak etmiyor.” paylaşımını yaptı.