Deva Partisi Genel Başkanı Yardımcısı İdris Şahin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun partilerine yönelik bütçe görüşmelerinde kullandığı “onlardan PKK’ya ne deva olur ne de gelecek olur” sözlerine yanıt verdi.  Bakan Soylu’nun AKP grubunun reaksiyonunu ölçmek için o konuşmayı yaptığını söyleyen eski AKP'li milletvekili ve partinin yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcılığı da yapmış İdris Şahin, “Berat Albayrak o gün genel kurulda olsaydı, Süleyman Soylu bu konuşmayı yapsaydı aynı alkışı AK Parti’den alabilir miydi onu da düşünmek lazım” dedi.

TV5’te yayımlanan Muhammed Vefa ve Bünyamin Güler’in sunduğu Ankara Bürosu’na konuk olan İdris Şahin, “Süleyman Soylu’nun acizler sözünü söylerken, kendi vicdanını önce inandırması gerekiyor. Kesinlikle inanarak ağzından çıkan bir cümle değildir. PKK’ya devada ve gelecekte olmaz sözü son derece doğru bir sözdür. PKK’ya bu saflardan asla deva çıkmaz. Deva onu AK Parti’nin içinde çılgınca alkışlayacak grubu biz deva olarak gelebiliriz” dedi.

“VAH, O AK PARTİ GRUBUNUN HALİNE”

Süleyman Soylu’nun bütçe görüşmelerin milletvekillerinin nabzını ölçmek için o konuşmayı yaptığını dile getiren Şahin, “Soylu oradan bir hususu test etmek için kullanmıştır. Berat Albayrak gittikten sonra AK Parti milletvekillerinin reaksiyonları ne, onu ölçmeye çalışmıştır. O ölçümde de çok başarılı olmuştur. AK Parti grubu onu çılgınca alkışlamıştır. Ben kendi adıma vah o AK Parti grubunun haline diyorum. O arkadaşlar için üzülüyorum. Süleyman Soylu geçmişte bir partide genel başkanlık etmiş, siyaseti bilen birisidir. Berat Albayrak o gün genel kurulda olsaydı, Süleyman Soylu bu konuşmayı yapsaydı aynı alkışı AK Parti’den alabilir miydi onu da düşünmek lazım. Asıl kaygı verici olan o grubun reaksiyonudur” diye konuştu.