TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri sürerken dikkat çeken tartışmalar yaşanıyor. Bugün yaşanan bir tartışmaya ise AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin’in sözleri damga vurdu.

AKP’li Tin, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay konuşurken, “Millet aç deyince hoplamayın arkadaşlar, millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine karşılık, “O zaman aç değil demek” dedi.

Tin, bu sözlerle AKP’li diğer vekilleri bile telaşlandırdı.

Engin Altay, AKP’li Tin’in alay edercesine “O zaman aç değil demek” ifadelerini kullandığını söyleyerek, “Bu tutanağı alacağım, bu tutanağı alacağım, bak, göreceksin, milletten özür dileyeceksin” dedi.

Altay devamında, “Milletin midesine kuru ekmek giriyor sadece diyorum, Beyefendi diyor ki: ‘O zaman aç değiller’ Ben bunu milletin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman da Şahin Tin’i alelacele düzeltmeye kalkarak, “Öyle demedi, öyle demedi. Yok, öyle demedi” dedi.

İşte tutanaklara yansıyan o diyaloglar:

ENGİN ALTAY (Devamla) - Bakın, "Millet aç." dedikçe hopluyorsunuz. Niye hopluyorsunuz? Ben bunu da anlamış değilim. Tekrar söylüyorum: Şimdi, ara verecek, hepimiz yemek yiyeceğiz. Arkadaş, yemek yerken bir dakika gözümüzü kapatalım ya! 750 bin garsondan, bulaşıkçıdan, aşçıdan, servis şoföründen -lokantanın servis şoföründen- bahsediyorum. Bir anlık, bu akşam, şimdi, ara verince yemek yerken aklımıza onları getirelim. "Evinize gidin." dediler. Eski Bakan diyordu ki: "Şu kadar milyar verdik." Vallahi verilmedi arkadaşlar, kredi verildi, borç verildi. (CHP sıralarından alkışlar) Borçlar ertelendi. Biz milletvekiliyiz.

Dün de söyledim, bir şey daha yapalım: Sağlık çalışanlarının moralini yüksek tutmamız lazım. Aşı geldi diye rahat… Dün, bu kürsüden inen 4 arkadaşımızın "Covid testi pozitif." denildi. Biz şimdi biraz sonra… Ben de test yaptırdım, belki yarın pozitif çıkacağım. O sağlık çalışanını mutlu etmezsek, motivasyonunu yüksek tutmazsak değerli arkadaşlar olmaz.

ENGİN ALTAY (Devamla) - Dolayısıyla bu Meclisin…

3 Sayın Bakan burada, hoş geldiniz, siz de o Kabinenin üyelerisiniz. Teferruatı, teknik işleri boş verin. Millet aç deyince hoplamayın arkadaşlar, millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor.

ŞAHİN TİN (Denizli) - O zaman aç değil demek.

ENGİN ALTAY (Devamla) - Kuru ekmek…

Bu tutanağı alacağım, bu tutanağı alacağım, bak, göreceksin, milletten özür dileyeceksin.

ŞAHİN TİN (Denizli) - Sen kendin dedin "Midesine ekmek giriyor." dedin.

ENGİN ALTAY (Devamla) - Milletin midesine kuru ekmek giriyor sadece diyorum, Beyefendi diyor ki: "O zaman aç değiller." Ben bunu milletin takdirine bırakıyorum.

(CHP sıralarından "Yazıklar olsun!" sesleri)

HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Öyle demedi, öyle demedi.

ENGİN ALTAY (Devamla) - Tutanaklarda var.

HÜSEYİN YAYMAN (Hatay) - Yok, öyle demedi.