CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oldukça sert geçen bütçe görüşmeleri konuşması sırasında ilginç bir diyalogun yaşandığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun ekonomi konusunda “İnanmıyorsan sizin iktisatçı var ona sorun” demesi üzerine AKP’li Çamlı, “Ona kimse inanmıyor ki” diyerek yanıt verdi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dün Meclis’te gerçekleştirdiği bütçe konuşması birçok kez AKP’li vekiller tarafından kesilmiş, Meclis'te tansiyon oldukça artmıştı. Kılıçdaroğlu’nun sözlerini sık sık kesen AKP’li vekiller arasında önde yer alan Ahmet Hamdi Çamlı’nın Erdoğan için söylediği cümle dikkatlerden kaçmadı.

“ONA KİMSE İNANMIYOR Kİ”

Meclis tutanaklarına yansıyan konuşmalara göre Kılıçdaroğlu’nun Merkez Bankası verileriyle ilgili konuşurken Erdoğan’ı kast edip, “Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun” demesi üzerine Çamlı, “ona kimse inanmıyor ki” diye yanıt verdi.

TUTANAKLARA YANSIYAN DİYALOG

İlgili bölüm meclis tutanaklarına şu şekilde yansıdı:

Kemal  Kılıçdaroğlu : Vergi veriyorsun, tamam, eyvallah. Vergiyle yap, eyvallah, itirazımız yok. Ya beni borçlandırıyorsun, torunları da borçlandırıyorsun. Üstelik dolar bazında borçlandırıyorsun. Ya bunun ahlakla -laf aramızda- bunun milliyetçilikle ne ilgisi var, milliyetçilikle ne ilgisi var. Bakın, neden söyledim? Bu bütçe fakirden fukaradan alıp, garibanlardan alıp, bir avuç zengine, bir avuç tefeciye, bir avuç dolar baronuna para aktaran bütçedir dedim. Kanıt mı? İşte kanıtı bu, daha neyi anlatayım ben size?

Başka bir şey daha: Bakınız..

İshal sorunu var galiba öyle mi, ishal sorunu var galiba?

Salih Cora (Trabzon) : Kendi tarafına…

Kemal Kılıçdaroğlu (Devamla) : Merkez  Bankası'nın verilerini söylüyorum, Merkez Bankasının verilerini. 31 Aralık 2020-24 Kasım 2021 dolardaki artış 5 lira 20 kuruş, 5 lira 20 kuruş arttı. Bu ne demek? Türkiye’nin dış borçları 2 trilyon lira arttı. Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun.

Ahmet Hamdi Çamlı (İstanbul) : Ona kimse inanmıyor ki.

Kaynak: Tele 1