TV5’te yayınlanan ‘4. Güç’ isimli programa konuk olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal 2018 yılındaki seçimler öncesinde Kahramanmaraş gezisindeyken genç bir çiftçiyle yaşadığı diyaloğu anlattı. Ünal, “Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz” diyen çiftçiye “Cebindeki telefonu kaça aldın?” yanıtını verdiğini ifade etti.

Ünal şöyle konuştu:

“Bir delikanlı geldi. ‘Bizi mahvettiniz, bizi öldürdünüz’ dedi. ‘Telefonunu alabilir miyim’ dedim. IPhone 6. ‘Kaça aldın’ dedim. ‘3400 lira mı, 4500 lira’ mı dedi, ’24 taksitle aldım’ dedi. ‘İnternet paketi de var mı?’ dedim. ‘Var’ dedi. ‘Ayda kaç para ödüyorsun buna?’ dedim. ‘Ayda 450 lira ödüyorum’ dedi.”

ÇİFTÇİLERDEN TEPKİ

Ünal’ın bu sözlerine çiftçilerden tepki geldi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan İzmir Kirazlıdan çiftçi Mehmet Kani şunları söyledi:

“Nasıl ödenecek bu borçlar anlamıyoruz. Mahir Ünal’ın dediği gibi çiftçinin ancak güzel bir telefonu olmaz. Güzel bir traktörü olmaz. Çiftçinin ancak bol bol borcu olur. Tarım Krediye borcu olur. ziraat Bankası’na borcu olur. Mazotçuya borcu olur . Yemciye borcu olur. (elindeki tuşlu telefonu göstererek) çiftçinin ancak tuşlu telefonu olur. Çiftçinin elektrik borcu olur. Çiftçinin patatesi tarlada kalır, çürümeye terkedilir. Depoya korsa terörist olur.”

Ardahan’dan çiftçi ailenin çocuğu olan 16 yaşındaki Dilan Saltaş ise, “Sayın Bakanım siz çiftçinin elindeki telefonun markasına bakacağınız yerine, şu faizlere baksanız. Bugün bir ineğimiz öldü bizim. Siz telefonun markasına değil. O telefonu hangi zorluklarla aldığına bakın önce” dedi.  kaynak haber tele 1