AKP eski milletvekili Mehmet Metiner, Ankara Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından cuma namazı kılınmasına tepki gösterdi.

AKP’li eski milletvekili Mehmet Metiner, Türkiye’de sadece Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda kişiyle cuma namazı kılınmasına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Metiner, “Yazıklar olsun diyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınıyorum” ifadelerini kullanarak, “Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir” dedi.

İşte o sözler:

Metiner paylaşımında şunları söyledi:

 “Yazıklar olsun diyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınıyorum. Kendileri sağlık gerekçesiyle cuma ve vakit namazlarını yasakladılar. Dinimizin emriydi, doğru bir karardı. Hepimiz harfiyen uyduk, uyuyoruz.

Peki bu karara başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere Diyanet’in seçkinlerinin uymaması neyin nesidir, hangi akla hizmettir? Bugün paylaşılam VIP cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan diyanet seçkinlerine yasak değilse bu asla kabul edilebilir bir durum değildir.

Cuma namazının Beştepe’de yapılıyor olması asla kabul edilemez. Sanki Cumhurbaşkanımız ordaymış, o istiyormuş diye böyle bir cuma namazı kılındığı algısı oluşturmak sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir. Son derece üzgünüm diyaneti şiddetle kınıyorum.”

BİR TEPKİ DE MHP’DEN

Metiner’in ardından VIP Cuma Namazına bir tepki de MHP’den geldi.

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal medya hesabından, “Millete ‘safları sıklaştıralım’ diye telkinde bulunuyorsunuz? Kendiniz araya 5 metre mesafe koyuyorsunuz. Hayırdır Hacı! Cuma Millete farz olmaktan çıktı da, bir tek size mi farz? Moral böyle verilmez. Bu olsa olsa şaklabanlık olur. Aklımızla dalga geçmeyin. Size tavsiyem evden çıkmayın” ifadelerini paylaştı.

NE OLMUŞTU

Türkiye'de bugün sadece Beştepe Millet Camisi'nde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen çok az sayıda katılımla cuma namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın kıldırdığı namazda din görevlilerinden oluşan cemaatin maske taktığı ve aralıklı saf tuttuğu görüldü. Namaza Diyanet İşleri'nden iki genel müdür ile Ankara Müftüsü Yusuf Doğan ve ilçe müftüleri katıldı.