Vatandaş fahiş zamlar karşısında geçim derdi çekerken, ihalelerdeki düzen bozulmuyor. AKP’li  Tuzla Belediyesi’nin kaldırım ihalesi, AKP’li Mahalle Başkanı’na gitti.

AKP’li Tuzla Belediyesi’nin, “Bordür ve Tretuvar Tamir Bakım Yapılması” adı altında açtığı ihalenin sonucu belli oldu. 2 Şubat 2022 tarihinde yapılan ancak sonucu dün belli olan ihaleyi, “Osem İnşaat Teknoloji San. Ve Tic. Ltd. Şirketi” aldı. 6 teklifin verildiği ihaleyi Osem İnşaat firması, 3 milyon 380 bin TL’ye üstlendi. Şartnameye göre ihale kapsamındaki kaldırım işleri yılsonuna kadar tamamlanacak.

Tuzla Belediyesi Fen İşler Müdürlüğü’nün, “Bordür ve Tretuvar Tamir Bakım Yapılması” işinde uygulanacak idari şartnameye göre işin miktarı şöyle belirtildi:

“Muhtelif 6 kalem toplam 6 bin 100 metreküp kazı, söküm ve beton işi. Muhtelif 9 kalem toplamda 20 bin 450 metre bordür döşeme ve bakımı işi ve muhtelif 14 kalem toplamda 27 bin 250 metrekare yapım döşeme ve onarım işi.”
İHALEYİ MÜTEAHHİT MAHALLE BAŞKANI

Tuzla Belediyesi’nin kaldırım ihalesini alan Osem İnşaat firması 2015 yılında Osman Gülmez ve Emine Gülmez tarafından kuruldu. Emine Gülmez daha sonra ortaklıktan ayrıldı ve şirket Osman Gülmez’e ait tek ortaklı hale geldi.

Müteahhit Osman Gülmez, sosyal medya hesabında kendini “  AK Parti Tuzla Mimar Sinan Mah. Bşk. / İnş. Müh. Yüksek lisans öğrencisi” olarak tanımlıyor. Ve yine Gülmez, AKP Mimar Sinan Mahallesi Başkanlığı olarak, yaptıkları toplantılara ilişken pek çok fotoğrafı da sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Gülmez'in Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kant ile çekilmiş fotoğrafları dikkat çekiyor. İhalenin sahibi Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Murat Kant’a bağlı.

Kaynak: Milli Gazete