Türkiye’de hayat pahalılığı vatandaşın belini bükerken hükümet enflasyonla mücadele dahi edemiyor. Türkiye ekonomisi tükeniş sinyali verirken İsrafın önüne geçmeyen  AK Parti hükümetinde garip işler olmaya devam ediyor.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre AK Parti yönetiminde bulunan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in yaptığı ve yönetiminde de 4 AKP'li ilçe belediye başkanın yer aldığı Çevre Hizmetleri Birliği, “Teknik Gezi” adı altında 67 kişiyle Avrupa’ya geziye çıkma kararı aldı.

Önümüzdeki ay 4 ile 9 mayıs tarihleri arasında  Almanya, Avusturya, Slovakya,  Macaristanve Çek Cumhuriyeti olmak üzere 5 ülkede yapılacak gezinin maliyeti de dudak uçuklattı. Hesaplamalara göre 6 günlük gezinin ülkeye maliyeti 1 milyon 21 bin lira olacak.

ÇEK KIZLARININ ATEŞ DANSINI İZLEYECEKLER

Programın tanıtım metnine göre  67 kişinin yapacağı ilk program “Panaromik şehir turu” olacak. İkinci gün programında  “Leipzig'e hareket” planı yapıldı. AK Parti’li heyetin 3. Gün programında ise “Çek kızlarının yaptığı ateş danslarını izlemek” maddesinin yer alması dikkatlerden kaçmadı.

3 gün programında ayrıca “Prag'a dönüyoruz. Akşam arzu eden misafirlerimizin katılımıyla Orta Çağ Gecesi Etkinliği yer alıyor.” İfadelerine de yer verildi.

Programa göre turun 4. günü ise Viyana'da geçecek. 5. gün de gezi grubunun “Macarların geleneksel Çigan eğlencesine” katılacağı öğrenildi.  6. gün program bitiyor. Budapeşte turundan sonra İstanbul'a dönülüyor.

5 YILDIZLI OTELLERDE KALACAKLAR

Afyonkarahisar Belediyesinin düzenlediği 67 kişi bu geziler sırasında 4 ve 5 yıldızlı otellerde konaklayacak. Katılanlara Türkçe rehberlik hizmeti de verilecek. Geziyi düzenleyen Afyonkarahisar Çevre Hizmetleri Birliği yaşanabilir bir çevre oluşturmak, çevresel projeler yapmak ve çevre sağlığını bozucu faaliyetlerin önüne geçmek amacıyla kuruldu.

66 belediyenin üye olduğu birliğin yönetimini oluşturan encümen heyetinde, AKP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Başkan yardımcısı Murat Öner, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ile AKP'li Sandıklı, Bolvadin, Susuz ve Dinar İlçe Belediye Başkanları, Mustafa Çöl, Fatih Kayacan, Mehmet Selek ve Nihat Sarı bulunuyor.