AKP’den istifa ederek Deva Partisi’ne geçen İstanbul milletvekili Mustafa Yeneroğlu, AKP iktidarını eleştirerek, “Bugün, bırakın istişareyi, milletimizin yarısından fazlasının oyunu alan belediye başkanlarımızı terör örgütleriyle ilişkilendirebilecek kadar hazin bir haldeyiz” dedi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, 100 yıl önce kurulan TBMM’de ‘istişare’ye önem verildiğini belirtip iktidarı eleştirdi.

Sözcü’ye konuşan Yeneroğlu, “Bugün, bırakın istişareyi, milletimizin yarısından fazlasının oyunu alan belediye başkanlarımızı terör örgütleriyle ilişkilendirebilecek kadar hazin bir haldeyiz” dedi. Yeneroğlu, şöyle konuştu:

“MECLİS’İN ÇALIŞTIRILMAMASI NASIL İZAH EDİLİR?”

İlk Meclis’in Mersin Mebusu Selahattin Bey ‘Yüce Meclis görüşme ve tartışma makamıdır, onay makamı değildir’ diyordu. Bugün, Meclis’e onay makamı olarak dahi ihtiyaç duymayanlar var.

Korona salgını nedeniyle alınan birçok tedbir kararının temel hakları sınırlandırdığı açıkken ve bu sınırlamalara yasal zemin hazırlamak da zorunluyken Meclis’in çalıştırılmaması nasıl izah edilebilir?

Yasama yetkisi aslidir, devredilemez ve kesintiye uğratılamaz. Meclis’i yeniden sistemin merkezine oturtmak ve tarihî hatadan dönerek güçlendirilmiş parlamenter sistem için birlikte mücadele etmeye davet ediyorum.”