Şakkadanak sözleri ve dolar kurunun 9.5 TL'ye düşeceği iddiasıyla gündemden düşmeyen Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, bu kez  AK Parti'nin ziynet altınları ekonomiye kazandırma hamlesini savundu. Batırel, aynı zamanda AK Parti yol, köprü yaptı diyenlere "Millet artık doydu, artık heyecanı yok" diyerek yanıt verdi.

"MİLLET YOL, KÖPRÜ'YE DOYDU"

Bugünkü köşe yazısında Batırel, kamu bankalarının Türkiye Varlık Fonu ve Hazine'den aktarılan paralarla sermaye artırmasına ve AK Parti'nin yol, köprü, tünel yapmasına şu sözlerle yanıt verdi:

"Hükûmet kamu bankalarına sermaye enjekte ederek kredi verme yeteneğini ve sermaye rasyolarını güçlendiriyor. 

Böylece yatırımlarla birlikte üretim ve istihdam artacak... Hem de düşük faizle maliyetler azaltılarak fiyatlar inişe geçecek. Bugün ticari kredi faizlerinin komisyonlar dâhil %18 seviyesinde oluşması gerekiyor. 19 yıl boyunca AK Parti döneminde ağırlıklı olarak yatırım ve hizmet seferberliği esas alındı. Ülkemiz görülmemiş eserlere kavuştu. Yollar, tüneller, köprüler, havaalanları, limanlarla inşaat sektöründe devrim yaşandı. Ama artık millet buna doydu. Bakın Avrupa’nın en büyük asma köprüsü Çanakkale’nin açılış bile büyük heyecanla karşılanmıyor. Şimdi yatırım, üretim istihdam zamanı... "

"YEME DE YANINDA YAT"

Dolar kuru, altın ve TL hakkında yorum yapan Batırel, "Kur balonu söndü, TL'de istikrar sağlandı. Dolar yatırım aracı olmaktan çıkarıldı. 20 Aralık’tan bu yana dolar/TL 13,50 seviyesinde oturdu. Unutmayın iki ayda enflasyon %20 artmasına rağmen TL’de kayıp yok. 11 Şubat haftasında yerli yatırımcılar 2 milyar dolar daha bozdurup kur korumalı mevduat hesabına geçti. Bankalardaki toplam döviz mevduatı 223 milyar dolara geriledi. 24 Aralık’ta bu rakam 238,2 milyar dolardı. 1,5 ayda 15,2 milyar dolarlık tasarruf ekonominin çarkları arasında girdi. Toplam mevduatlar içinde dövizin payı %58,7'ye indi. 17 Aralık’ta bu rakam %66 ile rekor seviyeye çıkmıştı...

Son gelişme: Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sermayedarı olduğu şirketler, kur korumalı mevduat sistemine dâhil olacak. Körfez'in dev fonları Türkiye'de tarımdan sanayiye, turizmden ulaşıma bu yıl 8 milyar dolarlık yatırım yapacak. Şimdi sırada yastık altı altınlar var.

Hedef: Ziynet (süs) altınlar dışındaki 100 milyar dolarlık birikimi ekonomiye kazandırmak. Vatandaşın altını altın kalacak, üstüne yıllık %14 de kazanacak. Yeme de yanında yat!" ifadelerini kullandı.