AKP'ye yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'den istifa eden Ali Babacan'la bir görüşme yapacağını iddia etti.

31 Mart Yerel Seçimlerinde büyük oy kaybı yaşayan AKP, bir yandan muhalefeti bölmeye çalışıyor, diğer yandan ise partideki bölünmenin önüne geçmenin hesabını yapıyor. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'yi CHP ile yaptığı ittifaktan koparmak istiyor. Erdoğan ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceden yan yana gelmediklerini belirten Selvi, ikili arasında daha sıcak diyaloglar yaşandığını aktardı.

Selvi'ye göre Erdoğan, bu hamlesiyle CHP ve HDP'nin bir arada kalmasını amaçlıyor. Erdoğan'ın “Adı Millet İttifakı ama milletten nasibini alamamış ittifakın zayıflaması, parçalanması çok çok önemli” sözlerini hatırlatan Selvi, partinin bölünmesinin önüne geçmek için yaptığı girişimleri de yazısında aktardı.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Selvi yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni parti kurma hazırlığında olan ve kurucusu olduğu AKP'den istifa eden Ali Babacan'la bir görüşme planladığını iddia etti.

"Davutoğlu ve Gül’den ziyade Erdoğan’ın Babacan’ın üzerinde durduğu anlaşılıyor" diye yazan Selvi, Erdoğan için "Ali Babacan’ı kazanmak için hamle yapıyor. Başarılı olur mu? Biraz zor gözüküyor. Ama bir yandan da yeni partilere karşı AK Parti teşkilatını motive etmeye çalışıyor." dedi.