Geçmişte ANAR Araştırma Şirketi’nin başkanlığını yapan İbrahim Uslu, AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın 2023’teki seçimleri kazanma ihtimalinin “şu anki duruma bakılarak mümkün olmadığını” söyledi. AKP'ye de yakınlığı ile bilinen Uslu’ya göre iktidar 2015’ten beri düzenli olarak destek kaybediyor ve bu trend ilerleyen süreçte de devam edecek.

Karar gazetesinden Taha Akyol’a konuşan Uslu, 2023 seçiminde AKP’nin ilk turda tekrar iktidar olup olamayacağı sorusuna şu cevabı verdi:

"Şu anki kamuoyu desteğine göre bu mümkün görünmüyor. Tabii ülkenin hangi koşullarda ve hangi zamanlama ile seçime gideceğini şu andan öngörmek çok da kolay değil. Ayrıca iktidar kadar muhalefetin önümüzdeki süreçte nasıl performans göstereceği de sizin sorunuzun cevabı açısından önemli. Dünyada popülist/karizmatik liderlerin yükselmeye başlaması, 2008 küresel ekonomik krizi ve arkasından başlayan göçmenler gibi diğer global sorunlar nedeniyle toplumların sığınılacak güçlü aktörlere ihtiyaç duymasından kaynaklanmıştı. 
Dünyanın şu anki gidişatına bakıldığında, önümüzdeki süreçte de seçmenlerin aynı ihtiyacı hissetmesi beklenebilir. Bu nedenle Sn. Erdoğan’ın siyasi başarısını belirleyecek temel diyalektiğin, yeni seçmen profili ile sığınılacak güçlü lider arayan seçmen profili arasındaki çelişki ve dengeler tarafından şekilleneceğini düşünüyorum."

“Tabii muhalefet partilerinin ne ölçüde bir blok olarak hareket edebilecekleri, kendi içlerinde sorun yaşayıp birden fazla parçaya bölünüp bölünmeyecekleri de bir başka önemli faktör” diyen devam eden Uslu, sözlerine şöyle devam ediyor:

"Bu kadar çok bilinmeyenli bir siyasi denklemde sağlıklı tahmin yapmak mümkün değildir. Şu an söyleyebileceğimiz şey, iktidarın 2015 Kasım’ından bu yana düzenli olarak destek kaybettiği ve bu trendin önümüzdeki süreçte devam etmesinin beklenebileceğidir. Ancak her an travmatik gelişmelerin yaşandığı bir dünyada trendlerin kesintiye uğraması veya yeni trendlerin ortaya çıkması da olasılık dahilindedir."

İbrahim Uslu, yaklaşık 15 yıl ANAR şirketinde müdürlük görevi yürütmüştü. Şirketteki hisselerinin tamamını devreden Uslu, şu an siyasi danışmanlık yapıyor.