CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun çağrısıyla gündem olan ve Erdoğan'ın Anayasa çağrısıyla yanıt verdiği Anayasa teklifine ilişkin yazı kaleme alan Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, AKP ve MHP ittifakının Anayasa teklifini ertelediğini yazdı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yayınladığı videoda başörtüsüne yönelik çağrı yapmasıyla başlayan tartışmalar devam ederken somut adımlar da sürüyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü adımına el yükselterek Anayasa çağrısıyla karşılık veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise Anayasa teklifini Meclis'e kadar getirtti.

Bugün Habertürk'teki köşesinde 'Anayasa değişikliği ortam uygun olunca' başlıklı bir yazı kaleme alan Muharrem Sarıkaya, AKP ve MHP ittifakının içerisinde başörtüsünü de içeren Anayasa teklifini ertelediğini yazdı.

Sarıkaya'nın yazısından ilgili kısım şöyle:

"Bir süredir seçimin tarihi ile iki maddelik Anayasa değişikliğinin eş zamanlı yapılır düşüncesi hakimdi…

Son bir haftadır konuştuğum AK Parti ve MHP’nin etkin isimlerinin hiçbirinin böyle bir düşüncesi yok.

Hatta geçen hafta TBMM’ye sunulması beklenen iki maddelik Anayasa değişikliği konusunda da geçmişteki tutumlarının ötesinde bir pozisyondalar.

Nedenini de en iyi şu cümle ile özetlediler:

'Bir yandan Suriye’ye kara harekâtını tartışıyoruz, diğer yandan gelecek hafta başı, 5 Aralık’ta Meclis’te bütçe görüşmesi başlayacak. Ardından çok geniş kesimin beklediği EYT var. Böyle bir ortamda Anayasa değişikliğini bekletmenin daha uygun olacağı kanaati oluştu. Zaten aciliyeti de yok. Ortam uygun hale gelince bakarız…'"