CHP  Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Tarım ve Orman Bakanlığınca, taklit veya tağşiş yapılan gıda ürünlerini üretip piyasaya sunun firmaların ifşa edilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

AKP, DOMUZ ETİNİN SATIŞINI SERBESTBIRAKMIŞTI

Gürer, bazı et ve et ürünlerinde domuz, at ve eşek etinin saptandığını belirterek, 2006 yılında Başbakan iken  Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla domuz etinin kasaplık hayvan eti kapsamına alındığını, domuz etinin ülkemizde satışının serbest bırakıldığını hatırlattı.

SUCUKTA DOMUZ ETİ

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontrollerde, Ankara Sincan'da bir kasapta "ısıl işlem görmüş dana eti" diye satılan sucukta domuz eti saptadığını, Aydın Buharkent'te de et kıyma, pide iç malzemesi içinde domuz eti saptandığını aktaran CHP'li vekil Gürer, "Yine, denetimlerde, farklı illerde at ve eşek etinden yapılan kıyma, döner, sucuk gibi ürünlerin içinde dana eti yerine, domuz, at ve eşek etinin varlığı saptandı" dedi.

İNCELEMELER ARTIRILMALI

CHP Milletvekili Gürer, "Bu tür ahlaksızlık yapanlarla mücadele artırılmalı, denetimler sıklaştırılmalı, vatandaşımız aldığı ürünün üzerinde yazana etikete uygun ürün alabilir duruma gelmeli. Bu anlamda, sahtekârlara karşı mücadele geliştirilmeli. Açıklanan rakamlar yetersiz. Türkiye'nin farklı bölgelerinde de benzer sorunlar var, incelemeler artırılmalı" önerisinde bulundu.

Kaynak: Milli Gazete