AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile yandaş medyanın Tunç Soyer'in projelerini çarptırarak yaptığı provokasyonu destekledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ege BTK moderatörlüğünde online bir platformda düzenlenen ‘Normalleşme Sürecinde İzmir Turizmi’ konulu toplantıda anlattığı sanal para projesi ile İzmir'in 1800'lü yıllarda bayrağının olduğu ifadeleri, yandaş  Takvim gazetesinde 'Eyalet skandalı' başlığıyla çarpıtılarak haberleştirilmişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yandaş medyanın çarpıtmalarını destekleyerek sosyal medyadan açıklama yaptı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Her gün bir siyasi öngörüsüzlük duymaktan bıktık. 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen Belediye Başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir'imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamaları şöyle oldu:

"Bir siyasetçinin 'tarihte İzmir’in bayrağı varmış' diyerek, bugün bu taleplerin hangi zehirli amaç için dillendirildiğini bilmesi gerekir. Biraz sağduyu biraz basiret bunu anlamaya yeter.

Bu sözlerin 'Türkiye Cumhuriyeti' açısından nereye düştüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı hariç herkes biliyor. Buna benzer sözlerin hangi amaca dönük olarak dillendirildiği belli iken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının 'düşündüm ama yanlış anlaşılır diye vazgeçtim' gibi örtülü yollara kapı açmaması gerekir.

Her gün bir siyasi öngörüsüzlük duymaktan bıktık. 'İzmir bayrağı' ve 'İzmir parası' diyen Belediye Başkanı bağımsızlığımızın ve vatanımızın kurtuluşunun sembol isimlerinden olan İzmir'imizi sürekli zararlı gündemlerin içine çekiyor. Hizmet üretemeyen bu zihniyetin, toksik ve zehirleyici gündemlerle gerçek gündemi sabote ettikleri bilinen bir gerçektir. İzmir'in toksik tartışmalara değil, elle tutulur belediye hizmetlerine ihtiyacı vardır. Güzel İzmir'imiz her zaman güzeldir ve hep güzel olacak. Hiçbir toksik siyasi gündem İzmir'i kirletemeyecek."GERÇEK GÜNDEM