CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “ Başörtüsü yasası" çıkışı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan anayasa değişikliği teklifinde bulunmuş, CHP'ye 'samimiyseniz evet deyin" demişti. Erdoğan'ın talimatı sonrasında  Adalet Bakanlığı konu ile ilgili çalışmalarını başlatırken,  AK Parti'nin düzenleme konusunda ikiye bölündüğü belirtildi.

AKP ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇALIŞMASINDA İKİYE BÖLÜNDÜ

Yapılan çalışmaya ailenin korunması için de düzenleme yer alacağı kulis bilgisi aktarılmıştı. AKP içinde de teklifin “sadece başörtüsü serbestisini içermesi gerektiği” ve “sadece başörtüsü değil, aile yapısını koruyan madde de eklenmeli” tartışmaları başladı.

“Sadece başörtüsü serbestisini içeren bir teklif hazırlanmalı." diyenlerin en büyük çekincesi CHP'nin tavrı. AKP'liler anayasa değişikliği teklifine bir başka madde eklenmesi durumunda “CHP’nin diğer maddeleri ‘bahane ederek’ kamuoyuna, ‘Samimiyet çağrısı yaptılar’ ancak kendileri samimi değil," çıkışından çekiniyor.

AKP içinde bir diğer grup ise teklifin “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın altını çizdiği gibi ailenin bütünlüğünü koruyan maddeleri içermesi gerektiğini” belirtiyor. Bazı AKP’li kurmaylar, "Eğer başörtüsü teklifinde samimilerse, gelsinler hep birlikte ailenin bütünlüğünü de koruyan bir düzenlemeyi  TBMM’den çoğunlukla geçirelim. Başörtüsü teklifini TBMM’ye sunan bir CHP, ailenin bütünlüğünü korunmasına karşı çıkmasını kamuoyuna nasıl anlatacak? Kılıçdaroğlu’nun bu çağrısından sonra topluma anlatması çok zor." ifadelerini kullanıyor.

ERDOĞAN ÇALIŞMAYI BEĞENMEDİ DAHA VURUCU İFADELER İSTİYOR

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Erdoğan, yapılan anayasa çalışmasını beğenmedi ve çalışmaların devam etmesini istedi. Erdoğan'ın yasa teklifinde “daha vurucu ifadelerin yer alması gerektiğini istediği” iddialar arasında. Teklifin sadece “başörtüsü serbestisi” üzerine mi yoksa aile bütünlüğünü de içine alan maddelerle mi sunulacağı konusunda ise son noktayı yine Erdoğan koyacak. Adalet Bakanlığı ve AKP’li hukukçular, önümüzdeki günlerde bir kez daha teklifi Erdoğan’ın bilgisine sunacak.