İktidara yakın isimlerden Yeni Şafak gazetesi yazarı Hasan Öztürk, geçtiğimiz hafta AK Parti iktidarı döneminde zenginleşen ve makam mevki sahibi olan ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimler topa tutmuştu. Öztürk'ün ardından Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı Vatan Partisi'nin yayın organı Aydınlık Gazetesi yazarından benzer yorumlar geldi. 

ERDOĞAN'IN YAKININDAKİ İSİM KONUŞTU

Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik, bugün “Ak Parti’de 'içeriden' ağır eleştiri” başlıklı bir yazı kaleme aldı. “AK Parti’nin kıdemlilerinden” diye tarif ettiği bir kişiyle parti içindeki durumu konuşan Özçelik bu ismi şöyle tarif etti:

“Geçmişte Erdoğan’a çok yakındı. Ama son dönemlerde biraz uzağında. Bunda pandeminin de etkisi var. Ak Parti’nin kıdemlilerinden biri. Zaman zaman görüşürüz. Telefonla değil, yüz yüze görüşmeyi sever."

AKP'DE 4 KESİM VAR! "DÜŞÜK GELİRLİ ERDOĞAN HAYRANI, ÜST KADEME PARA KAÇIRMA PEŞİNDE"

İsmet Öztürk'ün yazısında Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk'le aynı şeyleri söyleyen AK Partili isim parti tabanını şu şekilde özetledi:

‘Bizde dört kesim var. Biri partiye ölümüne bağlı olanlar. Partinin ana gövdesi bunlardan oluşuyor. Genelde düşük ve orta gelirliler. İktidar nimetinden en az yararlananlar. Belki çocuğunu işe sokmuştur. Ya da tayinini yaptırmıştır. Şu anda sıkıntılılar. Her şeye rağmen Reis’e hayrandırlar. Yıllardır durdukları yerde duruyorlar.

Diğer kesimler aslında sayıca çok küçük. Ama etkililer. Son dönemde her tarafları oynuyor. Bir grup yeni dönemin hazırlığında. Yapılanları muhalefet ağzıyla eleştiriyorlar Ak Parti iktidarı sonrası hesabı yapıyorlar.

İkinci grup; ‘İyi para kazandık. Ama artık bu işin sonuna geldik. Son vuruşları da yapalım’ havasında. Yasa yönetmelik dinlemiyorlar. Onlar para kazanırken, parti büyük yara alıyor.

Üçüncü grup; ‘Çok kazandık. Dünyalığımızı yaptık. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği garantide. Yaşımız da ilerledi. ‘Artık kenara çekilelim, paramızı yiyelim’ düşüncesinde. Kazandıklarını yurt dışına çıkaranlar var.

Bu üç gruptan da hayır yok. Daha önce Ak Parti’ye oy verip şu anda soğuyanlar... Anketlerdeki ‘kararsızlar’ içinde olanlar. Bunlar bu üç grup yüzünden o haldeler. Hasan Öztürk olayı iyi özetlemiş.’”

ERDOĞAN'A GERÇEKLER DEĞİL "GÖRMEK İSTEDİĞİ" GÖSTERİLİYOR

Aydınlık yazarı Özçelik, AKP’li isme “Peki ‘Reis’ bunları görmüyor mu?” diye sorduğunu belirtti ve aldığı cevabı şöyle aktardı:

“Pandemi nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Çok azımız doğrudan ulaşabiliyoruz. Geçmişte başka partilerde de hep oldu. Böyle günlerde liderler iyi şeyler duymak ister. Ona gerçek değil, görmek istediği gösteriliyor. Bu da sorunları büyütüyor.”