AKP'nin yüzde 59 oy aldığı yer olan Sultanbeyli'de, vatandaşlar, Cuma namazından sonra Belediye binasına yürüyerek isyan etti.

Tapu rayiç bedeline isyan eden Sultanbeyli halkı, AKP Sultanbeyli Belediyesi'ne yürüdü. Açıklanan rayiç bedelinin yüksek olmasına tepki gösteren vatandaşlar, AKP'li Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e istifa çağrısı yaptı.

AKP'nin yüzde 59 oy aldığı yer olan Sultanbeyli'de, vatandaşlar, Cuma namazından sonra Belediye binasına yürüyerek isyan etti.

Bir kadının, "Eve 200 milyon gelmiş. Benim kocam emekli. 1600 alıyor. 200 lirayı nasıl ödeyeceğim" diye tepki gösterdiği görülürken, bir amcanın ise, "Dinimizi, imanımızı sömüre sömüre iktidara geldiler. Şimdi de çalmayla doymuyorlar. Çalıyorlar, çalıyorlar, çalıyorlar…" diyerek sitem ettiği fark edildi.

ANKA’nın geçtiği habere göre; Tapu ve tebligatların dağıtılması mağduriyetin çözüleceği konusunda vatandaşı umutlandırırken rayiç bedelinin yüksek olması tartışmalara neden oldu.

Sultanbeyli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç ise, belediye başkanını istifaya çağıran vatandaşlara küfür etmesi büyük tepki çekti.

Sultanbeyli Kent Meydanı’nda toplanan vatandaşlar “Başkan istifa” sloganları attı. Sultanbeyli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dinç, belediye başkanını istifaya çağıran vatandaşlara “s... git" şeklinde küfür etti.