Gazeteci/yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşesinde, ''AKP’nin foyasını ortaya çıkaran konuşma…'' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yarkadaş,  Ethem Sancak'ın devamında partiden ayrılmasına sebep olan ve uzun süredir gündemi meşgul eden sözlerini hatırlatarak, '' Sancak, farkına varmadan ilüzyonu bozuyor. Oysa ki; AKP Türkiye’yi 20 yıldır siyasi illüzyonla yönetiyor.'' değerlendirmesinde bulundu. 

Sancak'ın sözlerinin AKP'nin kurmay ekibini fazlasıyla rahatsız ettiğini belirten Yarkadaş, ''Sancak’ın sözleri, ‘yerli ve milli edebiyatı’nı boşa çıkarıyor'' tespitini yaptı.

Barış Yarkadaş'ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Sancak’ın tarihi bir itirafı da “ Recep Tayyip Erdoğan, BOP eş başkanıdır” sözleri…

BOP’un ne anlama geldiğini, kan gölüne çevrilen  Suriye, Irak, Libya ve  Filistin’den biliyoruz…

“ NATO KANSERİNİ YENMELİYİZ”

Sancak’ın tarihi itirafları bunlarla sınırlı değil…

AKP’li Sancak, kendisini ortamın şehvetine kaptırmış olacak ki; hızını alamıyor ve şöyle konuşuyor:  “Aslında Türkiye NATO ve Batı ile sürekli savaş halinde. Şimdi NATO’ya girdik ve 70 yıldır NATO’nun bekçisiyiz. NATO’nun bütün 70 yılı boyunca bu ülkeye verdiği tek bir katkı var mı? Tabanca yapmamıza izin vermediler. NATO bizim içimizde geçmişte kalan bir kanserdir. Türkiye kanserini yenmek istiyorsa kanserini yenmelidir. Türkiye NATO’dan çıkmakta geç bile kaldı.”

“ İSRAİL’LE BİR SORUNUMUZ YOK”

Ethem Sancak’ın AKP yönetiminin tepkisini çeken sözlerinin devamı ise şöyle: “Tayyip Erdoğan ile Esad birbirine düşman diye Suriye ile Türkiye neden birbirine düşman olsun? Esad çok adam kesti. Biz adam kesen birçok ülkeyle kardeşiz. İsrail ile barıştık. İsrail ile barışan hükümet Esad ile niye barışmasın? Birleşik Arap Emirlikleri ile biz kanlı bıçaklıydık. Şimdi bizimle beraberler.”

Ethem Sancak’a neden kızdılar?
Sancak, Marmara Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta, AKP’nin foyasını ortaya çıkarıyor ve 4 önemli konuda tarihe geçecek ifadeler kullanıyor. Zaten AKP’yi çıldırtan da bu…

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘çelik çekirdek kadrosu’ içinde yer alan Sancak’ın sözleri, ‘yerli ve milli edebiyatı’nı boşa çıkarıyor, AKP’nin  ABD’ye aşkla bağlı olduğunu ortaya koyuyor; İsrail’le hiçbir sorun yaşamadıklarını söylüyor.

Tabii AKP’yi kızdıran ve korkutan sözlerden biri de Sancak’ın NATO’ya ilişkin yorumları… AKP yeminli bir NATO sevdalısıdır. AKP iktidarı, Sancak’ın sözlerinin NATO tarafından ciddiye alınmasından korkuyor.

Kısacası; Sancak’ın 5 dakika içinde dile getirdiği sözler, AKP’nin gerçek yüzünü ortaya koyduğu için parti yönetimi tarafından affedilmiyor. Sancak, farkına varmadan ilüzyonu bozuyor. Oysa ki; AKP Türkiye’yi 20 yıldır siyasi illüzyonla yönetiyor.