Pensilvanya'da FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen ile görüşen 12 AKP’liden biri olan Kayseri Milletvekili Tamer, isim isim açıklayarak topu Meclis'e attı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un "FETÖ'nün siyasi ayağı" mesajıyla işaret ettiği AKP'nin eski defterleri ortaya çıkarılıyor. Pensilvanya’ya kadar giderek Fethullah Gülen ile görüşen 12 AKP’liden biri olan Kayseri milletvekili Tamer, ziyareti “Yıl 2012, daha ortada hiçbir şey yok” diyerek açıkladı.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre, Kayseri'de katıldığı yerel bir TV kanalında “Bizi Meclis, Amerika'daki Türk günlerine gönderdi” dedi. Haberde aktarılana göre, bu konu daha önce de tartışma konusu olmuş, milletvekilleri ABD'deki Türk günü etkinlikleri ve yürüyüşüne katılmak için TBMM tarafından görevlendirilmişti. Ancak AKP milletvekilleri bu programdan sonra ayrı bir program yaparak Pensilvanya'ya geçip Gülen ile görüşmüşlerdi.

İsmail Tamer, Gülen ile görüşmeye giden vekilleri anımsatarak “Bayram Özçelik halen milletvekili Vedat Demiröz, Genel Başkan yardımcısı Osman Ören milletvekili. İlknur İnceöz şu anda milletvekili ve bu konudan sonra grup başkanvekilliği yaptı. 12 Nisan 2012'de ne FETÖ var ne olaylar var ne 17-25 var. Bizi Meclis, Amerika'daki Türk günlerine gönderdi” diye konuştu.

Resimde ismi yazanlar hâlâ AKP'de milletvekili...

İsmail Tamer'in “Bizi Meclis gönderdi” şeklindeki çıkışı, yeni bir polemiğe kapı aralıyor. Tamer'in çıkışına “İşlerine gelince Meclis, işlerine gelmeyince ‘Meclis'e hakaret' diyorlar. Hâlâ FETÖ'nün siyasi ayağı için mücadele yok. Üstü örtülmeye çalışılıyor” yorumunun yapıldığı kaydediliyor.