Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu için, "Dilini koparmak görevimizdir" demişti. AK Partili Yasin Aktay, Whatsapp gruplarında Erdoğan karşıtı söylentileri yazdı.

Dini değerlere her fırsatta saldıran  Sezen Aksu, yeni çıkardığı şarkının sözlerinde "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." ifadeleriyle açık açık Hz. Adem ile eşi Hz. Havva'ya hakarette bulunmuştu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Çamlıca Camii'nde cuma namazı çıkışı sonrasında, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir.” demişti.

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yeni Şafak yazarı Yasin Aktay, köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine karşı Whatsapp gruplarında dolaşan söylentileri aktardı. Yasin Aktay, Whatsapp gruplarında Sezen Aksu'nun bu sözleri hakaret maksadıyla söylemediği ve bu kadar tepkiyi hak etmediğine dair konuşmaların döndüğünü belirtti.

“Hz. Âdem, İlk İnsan ve İlk Peygamber” başlıklı yazısında Aktay şu sözlerle aktardı:

“Sezen Aksu’nun Hz. Âdem ve Havva’ya hakaret olarak algılanan ‘Harika Bir Şey Yaşamak’ isimli şarkısıyla ilgili tepkiler ve tartışmalar, doğrusu ilginç bir hal aldı. Gözlemleyebildiğim ilginçlik, sosyal medyadaki tepkilerle takip edebildiğim çok sayıda WhatsApp grubundaki değerlendirmeler arasındaki bariz fark. Tamamı muhafazakâr, İslami kesimden insanlardan oluşan bu gruplarda Sezen Aksu’nun bu sözleri hakaret maksadıyla söylememiş olduğuna ve elbette lafız olarak yanlış olsa da bu kadar tepkiyi hak etmediğine dair çok güçlü bir kanaat var.

“Bu kanaati paylaşanların büyük çoğunluğunun Sezen Aksu’nun geçmişte aynı zamanda ‘Işık Doğudan Yükselir’ albümündeki Yunus Emre, Mevlânâ ve Âşık Daimi’nin sözlerine yaptığı muhteşem besteleri hayırla anıyor olmasını da zikretmek gerekiyor. Doğrusu doksanlı yılların karanlık ortamında Türkiye’nin zedelenen manevi iklimine bu albümün tatlı bir esinti gibi geldiğini unutmak mümkün değil.””

Yasin Aktay'ın sözlerine Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da destek verdi. Ahmet Hakan daha önce Sezen Aksu'nun hadsiz şarkı sözlerine destek çıkmış ve "Linç edilmekten korkuyorum. “Ahmet Hakan haddini bil” diye başlayabilirler her an." demişti.

Sanatçı bozuntusu Hz. Adem'e "cahil" dedi! Sezen Aksu infiale neden oldu

Ahmet Hakan 'Linçten korkuyorum' dedi! Sezen Aksu'ya destek çıktı

Kaynak: Milli Gazete