AKP kulisleri yine karışık.. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yürütme tamamen Meclis dışına çıkınca bu durum AKP'li vekillerin şikayetine neden olmuştu.

MECLİS'TEKİ "NÖBETÇİ BAKAN" UYGULAMASI DA ÇÖZÜM OLMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşemeyen AKP'li vekiller bakanlara bile ulaşamaz hale gelmiş ve yaşanan sıkıntıların çözülmesi için Meclis’te “nöbetçi bakan” uygulaması başlatılmıştı. Erdoğan da gruplar halinde milletvekilleri ile bir araya geldi. Ancak bu buluşmalar da milletvekillerinin seçim bölgelerine yönelik taleplerini dile getirdiği toplantılara dönüştü.

Parti politikalarını tartışmak, çeşitli önerilerde ya da uyarılarda bulunmak isteyen milletvekilleri bu kalabalık toplantılarda görüşlerini paylaşamadı. Siyasi değerlendirmelerini aktarmak, tespit ettikleri eksiklikleri iletmek, yanlış gittiği düşünülen işlerin düzeltilmesi için önerilerde bulunmak isteyen vekiller bu kez ayrı randevular talep etmeye başladı.

ERDOĞAN'DAN 6 AYDIR CEVAP ALAMIYORLAR

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde yer alan iddiaya göre Erdoğan'la görüşmek isteyen 14 AKP'li vekilin 6 aydır taleplerine cevap alamadığı belirtildi.