Yargı mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında önlerini iliklemesini eleştiren HDP'li vekillere AKP'li vekil tepki gösterdi: Bir devlet büyüğünün yanında ön kapatmamak terbiyesizliktir!

Adalet Bakanlığı 2020 Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde ilginç diyaloglar yaşandı. AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ile HDP milletvekilleri arasında yargı mensuplarının önünü kapatması tartışması çıktı.

Yargı Mensuplarının Cumhurbaşkanlığı makamında cübbelerinin önünü kapatmalarını eleştiren HDP milletvekillerine tepki gösteren AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bir ezber var, bir ezber, her seferinde bu söyleniyor. Yargı mensupları ceketinin önünü kapatmış. Arkadaşlar, biz töreli bir milletiz, biz efendi bir milletiz, biz büyük küçük biliriz, biz edeple hareket ederiz. Siz eğer buradan uzaksanız çok yazık. Böyle bir şey olur mu? Bir devlet büyüğünün yanında ön kapatmamak terbiyesizliktir. Böyle bir şey olur mu? Ayıptır. Bakın, Cumhurbaşkanımız milletin zirveye, doruğa taşıdığı bir isim." diye konuştu.

ŞEHİT AİLELERİNİN YERİNE KENDİNİZİ KOYUN

Aydemir, muhalefetin FETÖ davalarına gitmediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Allah aşkınıza bir kendinize dönün bakın. En azından şunu yapın: Şu FETÖ davalarında biraz diğerkâm olun, siz şehit ailelerinin yerine kendinizi lütfen koyun. El insaf, 250 küsur insanı katletti bu imansızlar. 2 bin küsur insanımızın yaralanmasına, gazi olmasına sebep oldu. Şu bomba, şurada arkadaşlar, bombalama Hepimiz o bombalara muhatap olduk. Öyleyse neyi aklıyoruz?"

Kaynak: Milli Gazete