AKP Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın FETÖ lideri Fetullah Gülen'i  ABD'de ziyaret ettiğini açıkladığı video sosyal medyada gündem olmuştu. Videoda Can'ın "Arkadaşlar ben Amerika’ya gittim. Ziyaret ettik. Şimdi derler ya 'Suçsuz olan ilk taşı atsın' diye. 17/25 Aralık arifesinden önce gerek siyasette, gerek ticarette, gerekse bürokraside yükselme o yolla oluyordu" açıklaması dikkat çekmişti.

AKP'li Can, bu açıklamalarının gündeme gelmesinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden Erdoğan'ı etiketleyerek paylaşımlarda bulunmuştur. Can'dan yeni açıklama geldi. Kırıkkale'de yayın yapan Redaktör Haber Gündem Özel Programına katılarak siyaseti bırakacağını açıkladı.

"UNUMUZU ELEDİK ELEĞİMİZİ ASTIK"

Programda 5 dönemdir Milletvekiliği yaptığını belirten Can, "Dönem sayısı çok konuşulduğu için bununla ilgili espride yapıyoruz bazen arkadaşlarımız bu konuyu açıyorlar işte yoğunuz deminde gördüğünüz gibi telefon hiç durmuyor vatandaş ile ilgili ilişkilerimiz var bir muhabbet edeceğimiz zaman telefon çalıyor vatandaşın işi başka yere talimat veriyoruz ordan arıyoruz tekrar bilgi veriyoruz tabi sohbet eden arkadaşımızım sohbeti konusu yarım kalıyor tekrar nerde kaldık diye sorunca diyor ki bu nasıl iştir bunun temposuna nasıl dayanıyorsun telefonlara nasıl bakıyorsun deyince bende espri gerçekten bu iş yapılacak iş değil bir kaç dönem daha yapıp bırakacağım" dediğini belirterek şöyle devam etti:

"Siyaset düşünenler için bizim artık hem dönem itibari ile hem yaş itibari ile Kırıkkalemize hizmet ettik. Kırıkkale halkıda teveccüh gösterdi ama bu saat itibari ile de unumuzu eledik eleğimizi astık memleketimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Siyasi anlamda yeter çünkü Kırıkkale de yoruldu bu manada"