AK Partili Mehmet Özhaseki'nin teşkilatlara verdiği seçim talimatı kulisleri karıştırdı. İddialara göre Özhaseki, AKP’nin 22-24 Aralık’ta Kızılcahamam’da düzenlendiği Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda, belediye başkanlarına "Seçim çalışmalarına başlayın ve "sosyal medyada görünür olun" talimatı verdi. 

"SEÇİM HAZIRLIKLARINA BAŞLAYIN TALİMATI"

Kızılcahamam kampında belediye başkanlarına sunum yapan Özhaseki, toplantıda başkanlardan " erken seçim olmadığını ancak 2023 seçimleri çalışmalarına başlanmasını” istedi.

“AKP’li belediyelerin gerek projeler ve altyapıdaki hizmetlerinin, Millet İttifakı belediyelerinden kat be kat üstün olduğunu” savunan Özhaseki’nin, “Bizim belediyelerimizin tanıtıma ihtiyacı var. AKP, yatırımlarda çok iyi ancak tanıtamıyor. Yerel basınla daha çok diyalog kurmalısınız. Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya mecralarını aktif kullanmalısınız. Millet İttifakı belediyelerinde ‘icraat yok’ ama onlar köpürtmeyi seviyor. Sosyal medyayı her türlü kullanıyor. Siz de faaliyetlerinizi sosyal medyada daha görünür kılın” dediği kaydedildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre  Özhaseki’nin, “Vatandaşların sorunlarını dinleyin. Tek tek sorunlarını not alın, çözüm üretin. Sizler, ‘gönül belediyeciliği’ yapıyorsunuz. Kimseye büyüklük taslamayın. Her vatandaşın yanında olmaya çalışın” dediği kaydedildi.