AKP'li isimden flaş iddia: “ Devlet Bahçeli’nin ileri de bir gün Mansur Yavaş’ı çağırıp görüştüklerini duyarsan sakın ha şaşırma”

Korkusuz yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında ismini açıklamadığı AK Partili bir ismin kendisine söylediği çarpıcı bir iddiayı kaleme aldı.

"BAHÇELİ VE YAVAŞ'IN GÖRÜŞTÜĞÜNÜ DUYARSAN ŞAŞIRMA"

AK Partili politikacının  MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşeceğini idddia ettiğini yazan Takan, "Sohbetimizden bahsettiğim saraya yakın politikacı 'Mansur Yavaş’a dikkat et' dedikten sonra inanamadığımı yüze karşı net söylediğim bir iddia da bulundu; 'Devlet Bahçeli’nin ileri de bir gün Mansur Yavaş’ı çağırıp görüştüklerini duyarsan sakın ha şaşırma'…" değerlendirmesinde bulundu.

"LAF OLSUN DİYE KONUŞMAZ"

Öte yandan bu olayın kendisine uçuk geldiğini ancak Türkiye'de herşeyin olabileceğini yazan Ahmet Takan, "Tekrar edeyim: bu iddia bugün bana inanılmaz ve hatta çok uçuk geliyor. Ancaak, burası Türkiye. Olmazın olmaz olduğu bir cennet!.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zik zakları ve ‘U’ dönüşlerini en iyi takip eden gazetecilerden de biriyim. Sohbet ettiğim AKP’li politikacıda öyle laf olsun torba dolsun diye konuşacak bir isim değil. Sırası geldiği için aha şuracığa not edivereyim dedim!.." görüşünü savundu.

AHMET TAKAN'IN DİKKAT ÇEKEN YAZISI ŞU ŞEKİLDE;

Eğer sadece kamuoyu önünde görülürlerden hareket edersek, Millet İttifakı’nın önünde üç net aday var; Meral Akşener, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu. Sadece ve sadece izlenimi ifade etmek isterim;

O gün geldiğinde İYİ Parti lideri Meral Akşener adaylıktan feragat eder ve ortada sadece Yavaş ve İmamoğlu’nun isimleri kalırsaKemal Kılıçdaroğlu tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullanabilir.

İşe farklı bir noktadan dalacağım diye yazıya başlamıştım. Şimdi oraya geleceğim. Geçenlerde saraya çok yakın bir politikacı ile sohbet ediyordum, laf döndü dolaştı Mansur Yavaş’a geldi. Bana, “Mansur Yavaş’a ve bundan sonraki görüşme trafiklerine çok dikkat et” dedi. Mansur Yavaş, son günlerde Melih Gökçek dönemindeki yolsuzluk dosyalarını kamuoyuna açıp yargıya intikal ettirmesi ile gündeme oturdu. Tayyip Erdoğan’ın görevden almasından sonra Melih Gökçek, müptelası olduğuTwitter dünyasına da uzun bir mola vermişti. Yolsuzluk, hırsızlık dosyalarının birer birer faş olmasıyla Gökçek, Twitter dünyasına geri döndü. Mansur Yavaş’ı tehdit etmeye başladı. Fakat asıl dikkatimi çeken şey; bir zamanlar Gökçek’i kayıtsız şartsız destekleyen MHP Genel Merkezi’nden çıt çıkmıyor. Oysa ki, Gökçek MHP tavanından ne isimlere ne güzellikler yapmıştı!.. Acaba Melih Gökçek’i neden yalnız bırakıyorlar?.. Melih Gökçek’in politik hırsının ve iddiasının bittiğini ve biteceğine de pek ihtimal vermem. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Melih Gökçek’i desteklemek için Mansur Yavaş’ı feda etmişti, partiden ihraç etmişti.

MHP’nin yaklaşan büyük kongresine doğru kulislerde olup bitenler bugünkü yazının konusu değil. Sohbetimizden bahsettiğim saraya yakın politikacı “Mansur Yavaş’a dikkat et” dedikten sonra inanamadığımı yüze karşı net söylediğim bir iddia da bulundu; “Devlet Bahçeli’nin ileri de bir gün Mansur Yavaş’ı çağırıp görüştüklerini duyarsan sakın ha şaşırma”…

Tekrar edeyim: bu iddia bugün bana inanılmaz ve hatta çok uçuk geliyor. Ancaak, burası Türkiye. Olmazın olmaz olduğu bir cennet!.. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zik zakları ve ‘U’ dönüşlerini en iyi takip eden gazetecilerden de biriyim. Sohbet ettiğim AKP’li politikacıda öyle laf olsun torba dolsun diye konuşacak bir isim değil. Sırası geldiği için aha şuracığa not edivereyim dedim!..

Mansur Yavaş gaza gelir mi?..

Tanıyabildiği kadarıyla duygu insanıdır Mansur Yavaş.  Sanmıyorum, ancak gaza gelip gelmeyeceği hususunda net/kesin kanaat ifade edemem.