AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrası Ayçiçek Yağına zam geleceği haberinin ardından marketlere akın eden vatandaşlar izdihama neden oldu. Bazı marketlerde 5 litrelik ayçiçek yağları tamamen tükenirken bazı marketlerde ise sayım yapılacağı gerekçesiyle 5 litrelik yağlar satış reyonlarından kaldırıldığı görüldü. Kimi marketler ise alınacak yağ kutusuna sınır koyarak izdihamı engellemeye çalıştı.

AKP'Lİ İL MÜDÜRÜNÜN PAYLAŞIMI TEPKİ TOPLADI

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Ülkede aylarca yetecek yağ stoku bulunduğu halde, ayçiçeği tedarikinde sıkıntı olabileceği ihtimalinden korkup marketlere saldıran aç gözlüler! Siz ölün emi” şeklinde skandal ifadelere imza attı. Gelen tepkiler üzerine Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı paylaşımı silmek zorunda kaldı.

PAYLAŞIMDAN HABERİ YOKMUŞ!

Konuya ilişkin halktv.com.tr’nin ulaştığı Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, “Söz konusu paylaşımdan haberim yok. Sizden duyuyorum. Bir bakayım paylaşıma” dedi. “Hesabınızdan yapıldı paylaşım gördük” dememiz üzerine ise Kırşehir Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı, “Olabilir. Ancak ben yapmadım. Bugün çok yoğundum. Hayvanlarım var hastalar onlarla ilgileniyorum. Bugün halimi görseniz böyle bir paylaşım yapacak vaktim olmadı” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Milli Gazete