Malatya’nın Darende İlçesinde yüzde 50’ye yakın oyla seçilen AKP’li Belediye Başkanı İsa Özkan mahkeme kararıyla görevinden uzaklaştırıldı.

Bir ev yangınına itfaiyenin geç müdahale ettiği gerekçesiyle İsa Özkan hakkında 7 ay 15 gün görevden uzaklaştırma kararı verilmişti.  

Malatya Valiliği de Darende Kaymakamlığı’na bir yazı göndererek, bu karara atıf yaparak Darende Belediye Meclisi’nin 23 Şubat 2021 tarihinde toplanarak, Belediye Başkan Vekili seçmesi için talimat verdi.

7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI YARGITAY’CA ONAYLANDI

Edinilen bilgiye göre, 2009- 2014 yılları arasında da Darende Belediye Başkanlığı görevinde bulunan İsa Özkan hakkında, bu ilk döneminde meydana gelen bir ev yangınına itfaiyenin geç gittiği gerekçesiyle dava açıldı ve mahkemenin verdiği karar Yargıtay’ca onaylandı.

Bu karar üzerine Malatya Valiliği, Darende Kaymakamlığı’na 18 Şubat 2021 tarihinde bir yazı göndererek, İlçe Belediye Meclisi’nin yeni başkanı seçme sürecini başlatması istendi.

Söz konusu yazıda, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ın, Darende Asliye Ceza Mahkemesi’nin kararıyla, “Görevi kötüye kullanma” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği aktarıldı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin de söz konusu kararı onadığı ve bu nedenle kararın kesinleştiği belirtildi.

Yerel Yeni Malatya Gazetesinden Güler Hazar’ın haberine göre Özkan, seçim dönemini aşmayan kamu hizmetinden yasaklandığı için, Darende Belediye Meclisi Başkan Vekili seçmesi için toplantıya çağrıldı.

Bu arada, Meclisin seçeceği yeni başkanın, hakkında tutuklama kararı verilmeyen İsa Özkan’ın cezası süresince görev yapacağı, ceza süresinin tamamlanmasının ardından Özkan’ın yeniden başkanlık görevine döneceği AKP yetkilileri tarafından ifade edildi.

Kaynak:Odatv