Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AKP Kocaeli İl Kongresi'nde salondaki bir sandalyeye yanlışlıkla DEVA Partisi bayrağı asıldı. Küçük çaplı krize neden olan bayrak görevliler tarafından kaldırıldı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AKP Kocaeli İl Kongresi öncesi salonda küçük çaplı bir bayrak krizi yaşandı.

İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleşen 7. kongre öncesi katılımcıların oturduğu sandalyelerin üzerine AKP bayrakları konuldu. Ancak bir sandalye yanlışlıkla DEVA Partisinin bayrağının konulması küçük çaplı bir krize neden oldu. Hatayı fark eden görevliler hemen duruma müdahale etti ve bayrağı kaldırdı.

Görevliler, yerel basına yaptıkları açıklamada hatanın bayrakların üretimini ve dağıtımını yapan firmadan kaynaklandığını ifade etti.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), AKP'den istifa eden eski Ekonomi Bakanı ve eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan öncülüğünde birçok eski AKP'li tarafından kurulmuştu.

Erdoğan'ın, kaybettiği 23 Haziran İstanbul seçimlerinin ardından düzenlediği AKP grup toplantısı sonrası, parti kurmaylarıyla Mecliste yaptığı kısa değerlendirmede yeni parti hazırlığı içinde olan Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nu kastederek “Sırtımızdan hançerlendik” dediği kaydedilmişti. evrensel