Ekonomist Selçuk Geçer ve Gazeteci Murat Muratoğlu gündemi yorumladı. Muratoğlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamalarına değindi.  Kavcıoğlu'nun açıklamaları üzerinden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ters düştüğüne dikkat çekti. 

ERDOĞAN-NEBATİ TERS DÜŞTÜ

Muratoğlu, Bakan Nebati'nin ekonomistlerle yaptığı toplantıda Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin konuştuğunu ve ''TCMB faiz artırmayacak'' dediğini ireli sürdü. Aslında bu sözlerle Bakan Nebati'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''Merkez Bankası bağımsız bir kurumdur'' sözleri ile ters düştüğünü iddia etti. Bir nevi Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın talimatları ile harekete ettiğini belirtti.

TİBUK'TAN ''NEBATİ'' UYARISI

Liberal Demokrat Parti Onursal Başkanı Besim Tibuk da bir süre önce Bakan Nebati'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ters düştüğünü ifade etmişti. Erdoğan'ın kendisi ile ters düşen isimleri görevde tutmadığının altını çizmişti.

ALBAYRAK VE NEBATİ İLİŞKİSİ 

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la Nurettin Nebati'nin yakın ilişiklisi bulunuyor. Albayrak döneminde Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Nebati aynı zamanda Albayrak'la arkadaşlık. Nurettin Nebati'nin göreve gelmemişten önce Berat Albayrak'la fotoğrafı da yayınlanmıştı.