Ankara kulisleri bir kez daha AKP'de yaşanan bölünmelerle ilgili sallanmaya başladı. 40 yeni ve eski 20 vekilin Ahmet Davutoğlu'nun partisine katılacağı konuşuluyor!

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada 60 civarında yeni ve eski AKP milletvekili ile görüştüklerini açıklamıştı. 

AKP'DEN İSTİFALAR OLACAK İDDİASI

Yeniçağ'dan Orhan Uğurluoğlu'na konuşan Özdağ şu ifadeleri kullanmıştı:

''Soru: Gelecek Partisi seçime hazır mı?

Selçuk Özdağ: "Yaptırdığımız anketlere göre yüzde 10 barajını aştık. AKP ve  MHP'den bıkan, ezilen, ekonomik buhran altında çaresiz kalan yüzbinlerce seçmen Gelecek Partisi'ni tercih ediyor.

Çok sayıda milletvekili ile görüşüyoruz. Eski ve yeni tüm vekiller  Cumhur İttifakı'ndan da ucube rejimden de şikâyet ediyorlar.
AKP'nin kötü yönettiğinin ve seçimi kazanamayacağının farkındalar.

AKP'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz. Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor.

Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşüyor, ben görüşüyorum diğer parti yetkililerimiz görüşüyor. Siyasetin içerisinden gelen hepimiz görüşüyoruz.
Aynı şekilde MHP'li vekiller ile de görüşüyoruz. Anavatan Partisi'nde, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış eski vekiller ile de görüşüyoruz.

KULİSLER HAREKETLENDİ

Özdağ'ın bu açıklamalarının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. istifa edecek isimler belli olmasa da kulisler. Bir daha ki dönemde faklı nedenlerden AKP'de ihtimali olmayan, ayrıca son dönemlerde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarından memnun olmayan isimlerin istifa edeceği iddia ediliyor. Ayrıca Hem Başbakan olduğu yıllarda hem de ondan önce Ahmet Davutoğlu ile beraber siyaset yapmış isimlerin de Gelecek Partisi'ne katılacağı öne sürülüyor.