AKP’nin geçen hafta gerçekleştirdiği 7. Olağan Büyük Kongresi’nde partinin yeni yönetimi şekillendi.

Eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kongreyle birlikte AKP MKYK Üyesi seçildi. 

Kaya, Bakanlık yaptığı dönemde ailesinin devlet içindeki kadrolaşması sık sık gündeme gelmişti.

AİLE FERTLERİNİN KAMUDAKİ YÜKSELİŞİ

Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın bir diğer kardeşi Nazmiye Sümeyye Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olarak görev yapıyor. Sümeyye Sayan, AKP’li belediyeden aldığı milyonluk ihaleleriyle gündeme gelmişti.

Sayan kardeşlerin bir diğeri Ayşe Hilal Sayan Koytek ise Başbakanlık Müşavirliği ve Aile Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı görevi yapmış, daha sonra da Kuveyt’e Büyükelçi olarak atanmıştı.

Öte yandan “ailenin eniştesi” Hilal Sayan’ın eşi Enes Koytak’ın da TÜRKSAT’da yıllarca yüksek maaşla araştırmacı sıfatıyla çalıştığı iddia edilmişti. 

Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan bir dönem Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı olarak görev yaptı. Ömer Fatih Sayan daha Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı olarak atandı. Sayan’ın yükselişi bununla sınırlı kalmadı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı yapıldı.

ÇİFTE MAAŞ VE İKRAMİYELER…

Peki, AKP’nin imtiyazlı ailesinin bir üyesi olan Ömer Fatih Sayan, ne kazanıyor?

Sayan, hem Ulaştırma Bakan Yardımcılığı görevinden hem de Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanlığından maaş alıyor.

Çifte maaşlı Sayan’ın Bakan Yardımcılığı görevinden, 15 Ocak’tan itibaren 27 bin 717 TL alıyor.

Odatv'de yeralan iddialara göre, Türk Telekom Yönetim Kurulu, yaptığı toplantıda 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı toplantıda, Yönetim Kurulu Üyelerinin ne kadar maaş alacaklarını belirledi. Karara göre, yönetim kurulu üyelerine aldıkları maaşların yanı sıra bir yıl içerisinde altı net maaş da ikramiye verilecek. Yani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyeleri aylık ortalama 33 bin 849,61 TL kazanacaklar.

Sonuç olarak AKP yönetiminde olan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan Bakan Yardımcılığı görevinden 27 bin 717 TL alıyor, Türk Telekom’daki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ise 33 bin 849,61 TL kazanıyor.