DEVA Partisi’nin Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, KRT Televizyonunda dün akşam yayınlanan Özlem Akarsu Çelik ile POLİTİKA programına konuk oldu ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

Bir programda “AK Parti’de bulunduğum son bir yılda çocuklarımın yüzüne bakamıyordum” sözlerini hatırlatan Yeneroğlu, bunu bütün AKP’liler için geçerli olduğunu kaydederek, “AK Partili kardeşlerime soruyorum, düşünün ki mevcut keyfi yönetim biçimi başkasının eline geçti, yani Tayyip Erdoğan’ın değil de başkasının elinde, böyle bir sistemin içerisinde çocuklarınızın yaşamasını ister misiniz?” diye sordu.

AKP’nin MHP’lileştiğini söyleyen Yeneroğlu, “sağ blokun vasatın altı lümpenleştirildiğini” kaydederek, “AK Parti içinde de aklıselim birileri, MHP’nin, AK Parti’yi MHP‘lileştirmesinden ciddi manada rahatsızlar ama bunun ötesinde birbirlerine çok fazla güvendiklerini de düşünmüyorum” diye konuştu.

MHP’lilerin ‘18 yaş üstü sözlerini’ çocuğuna gösterdiğinde utandığını anlatan Yeneroğlu, MHP’ye Alpanslar Türkeş’in “Dokuz Işığı”ndan biri de “ahlakçılık” olduğunu hatırlatarak, “MHP’deki tüm arkadaşları bu iddialara sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

“28 ŞUBAT SÜRECİNDE SOLCU İNSANLAR SENİN KOLUNA GİRDİ”

CHP eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in Çav Bella’nın cami hoparlöründen okunması görüntüsünü paylaştığı için tutuklanmasına ilişkin “Böyle bir hukuk düzeni olabilir mi?” diye soran Yeneroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Hukukun araçsallaştırılması söz konusu. Maalesef iyi niyetli mütedeyyin kesimlerin dini duyguları istismar edilerek insanlar birbirine düşmanlaştırılıyor… 28 Şubat’ta solcusu sosyalisti farklı yaşam biçimlerine sahip insanlar, başörtü mücadelende senin koluna girmiş, sen çıkmış diyorsun ki, bu ülkede insan hakları ihlali olduğunu iddia eden abesle iştigal ediyordur. Ben bundan utanıyorum.”

“AK PARTİ’DE PARTİ YOK, BİR KİŞİ VAR”

 Yeneroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Bir programda söylediğim ‘AK Parti’de bulunduğum son bir yılda çocuklarımın yüzüne bakamıyordum’ cümlesi, o ifade sadece benim duygularım değildi. Aslında AK Parti içinde çok yaygın biçimde paylaşılan bir duygu. Bu da partinin şu anda geldiği, boşaltılmış hali gösteriyor. Kurumsal anlamda parti diye bir şey kalmadı. Bir kişi var ve bu kişinin iktidarını sürdürme amacıyla siyaset yaptığını var saydığı insanlar var. Buna üzülüyorum, bunu bir muhalif edasıyla da söylemiyorum, kahroluyorum hatta çünkü mesele artık ülkenin çok ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldığı, çok kötü yönetildiği ve bunun aşılabilmesi için de herkesin toplumun geleceğini düşünmesi, birey olabilmesi gereken bir yere geldi.”