Yüzde 98'i  AK Partili olan ilçede gerginlik

Genel ve yerel seçimlerede AK Parti'ye en çok oyun çıktığı ilçe olan Harran'da partililer mevcut belediye başkanının yerine başka bir ismin aday yapılmak istendiğini gerekçe göstererek ilçe halkı resmen ayaklandı. 24 Haziran 2018'de yapılan genel seçimlerde AK Parti'ye yüzde 98 oranında oy çıkan Harran'dan yola çıkan AK Partililer Şanlıurfa il binası önünde eylemde bulundular.

Şanlıurfa kamuoyunda, son günlerde, konuşulanlar mevcut belediye başkanının aday göterilmeyeceği ve mevcut belediye başkanı Mehmet Özyavuz'un yerine akrabası olan MHP  Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz'un oğlu  Mahmut Özyavuz'un aday gösterileceği konuşuluyordu. Bu söylentilerden rahatsızlık duyan AK Partililer  ayağı kalktı adeta isyan ettiler.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre; Harran ilçesinden yaklaşık 300 araçlık konvoyla Şanlıurfa'daki  il binasına gelen AK Partililer mevcut belediye başkanını tekrar aday olarak istediklerini belirterek slogan attılar. AK Partililer, “Harran Ak oyların lideridir teslim edilmez”, “Rekortmen Harran, oylarına sahip çıkacak”, “Cumhurbaşkanımız Harran’a sahip çıkın”, “Reisimiz; Ak oyların lideri Harran’ın sesini duyun”, “İnadına Harran, İnadına Ak Parti,
İnadına Rekor” ve “AK oyların kalesini teslim etmeyeceğiz” şeklinde sloganların yer aldığı pankartları taşıyarak, seslerinin duyulmasını ve isteklerinin dikkate alınmasını istediler.

AK Partililer,  “yanlış hesap Reis'ten döner. Harran'da rekor kıran AK Parti yerine MHP neden desteklensin. Burada AK Parti olarak yüzde 98 oy aldık. Şimdi aday çıkartmayıp başka bir partinin adayını desteklersek herkes bize güler. Mevcut başkan yeniden aday yapılmalı” diye talepte bulundular.