Karar gazetesi yazarı gazeteci Ahmet Taşgetiren 'Rus ruleti' başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Yazısında yenilenecek İstanbul seçimlerini konu alan Taşgetiren, 23 Haziran seçimlerinde AKP'nin kazanamaması halinde Binali Yıldırım açısından olumsuz bir durum ortaya çıkacağını iddia ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli açısından siyasi bir erozyona neden olacağını ifade etti.

Taşgetiren konuya ilişkin yazısında ''Seçim iptalinden sonra “kazanılamazsa” bu, Tayyip Erdoğan için de Devlet Bahçeli için de ciddi bir 'siyasi erozyon' anlamına gelecek'' diye ifade etti.

'YARGI MUKTEDİRLERE GÖRE HAREKET EDİYOR'

Anayasa Mahkemesi ve YSK gibi yargı kurumlarının güvenilirliğine ciddi zararlar verildiğini söyleyen Taşgetiren, yargı kurumlarının eskiden olduğu gibi vesayetçi muktedirlerin yanında yer alan bir kimliğe büründüğünü söyledi.

Gazeteci Ahmet Taşgetiren konuya ilişkin yazısında şu ifadelere yer verdiği görüldü:

"Seçimi iptal ettirebilmek için girdiği canhıraş mücadeleden sonra YSK’nın seçim iptali ile gelen sonuç, belli ki YSK’dan çok, “İktidar gücü”ne mal ediliyor ve epeyce bir süredir yargının girdiği türbülansla oluşan bagaj YSK kararıyla tavan yapıyor. En tepedeki Anayasa Mahkemesi çoktandır, verdiği kararlarla güvenli başvuru mercii hüviyetini aşındırmıştı."

'AKP AHLAKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBETTİ'

Yazsısında AKP'nin kurulduğu yıllarda ahlaki üstünlüklere sahip olduğunu söyleyen Taşgetiren, 7 Haziran'dan itibaren 'Ahlaki üstünlüğü'nü kaybettiğini savundu.

AKP'nin yozlaşmasına dair dikkat çeken ifadeler kullanan Taşgetiren, "Ben 7 Haziran seçimleri öncesinde “Ak Parti ahlaki üstünlüğünü kaybetti” diye yazmıştım. Şimdi nerelerde muhafazakâr siyasetin ahlak, hukuk, adalet duyarlılıkları?! Ak Parti ile ilgili en çok bunların tartışılıyor olması acı değil mi?" dedi.

'BAHÇELİ'NİN DİLİ ŞAVAŞ VE DÜŞMAN ÜRETME DİLİ'

Taşgetiren AKP ile Cumhur İttifakı'nı devam ettiren MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kullandığı siyasal söylemin düşman üreten bir savaş dili olduğunu ifade etti.

Bahçeli'nin kullandığı 'savaş dili'nin ülkenin yarısına kan kusturduğunu ifade eden Taşgetiren, Türkiye için asıl bu siyasi dilin tehdit olduğunu söyledi.

AKP'lilerin Bahçeli'nin bu dilinden ürkmesi gerektiğini söyleyen Taşgetiren, şu şekilde ifade etti:

"Dün Bahçeli’yi dinledim. Savaş dili, savaş dili, savaş dili… Onun kılıcı kesiyor. O her şeyin belirleyicisi. O dil, düşman üretme dili ama Türkiye içinden düşman üretme dili. İşte tam da bu dil, “Türkiye’nin bekası” için tehdit. Bahçeli dili ile yürüyen bir siyasette Türkiye’nin yarısına kan kusturulur. Ak Partililerin bu dilden ürkmemesine şaşarım."