AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Haber Global'de Buket Aydın'ın sunduğu programda çıplak arama dayatmasına ilişkin verdiği yeni cevap yeni tartışmalara neden olacak.

BULU'YU İYİ TANIYORUM, HAKSIZLIK YAPILIYOR

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara ilişkin soruya cevap veren Özlem Zengin, "Melih Bulu Beyi çok iyi tanıyan bir insanım bizim arkadaşımız, dostumuz. AK Parti'de beraber görev yaptık. 6 yıldan fazla aynı masa etrafında oturduk, çalıştık. Uzun zamandır böyle bir haksızlık görmedim" dedi.

MELİH BULU MEVZUATA UYGUN BAŞVURU YAPMIŞTIR

Melih Bulu'nun 'dışarıdan atandığı' şeklindeki ifadelere itirazını dile getiren Zengin, "Öyle bir tanım yok. Şu anda hukuk mevzuatımıza baktığımız zaman, Melih Bey, herkes nasıl başvuruyorsa mevzuata uygun olarak başvurmuştur." açıklamasında bulundu.

İNSAN HAKLARI İHLALİ OLDUĞU ANLAMANINA GELMEZ

Milli gazete'de yer alan iddialara göre, Özlem Zengin, “Çıplak arama yapmak insan hakları ihlali değil midir?”sorusuna şu cevabı verdi:

“Anayasa Mahkemesi'ne başvurular var. Bu uygulamanın var olması insan hakları ihlali konusu olduğu anlamına gelmez. Türkiye'de bu tür arama hiç yoktur demiyorum. Madem böyle bir mesele var, bir zahmet bunun şikayetini de yapın. Bu kadınların tamamı şikayetçi olmasını beklerdim, ama şikayetçi değiller. Bu konuda haksızlığa uğradığımı düşünüyorum.”