AK Partili İsmet Yılmaz "Mahşerde beraat belgeniz olcaktır" sözlerini savundu

AK Partili İsmet Yılmaz, seçim çalışması sırasında sarf ettiği “İnanıyorum ki bu sizin mahşerde beraat belgeniz olcaktır” sözlerini savundu geri adım atmadı.

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, partisinin Sivas Belediye Başkan adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken “İnanıyorum ki bu sizin mahşerde beraat belgeniz olcaktır” sözlerini “Biz emaneti ehline verin diyoruz” şeklinde bir yorumda bulundu.

Eski Bakan İsmet Yılmaz, tepkilere neden olan bu ifadeleri için açıklama yaptı. İnternethaber’den Hatice Kübra Özdemir'e konuşan Yılmaz, sözlerinin çarpıtıldığını iddia ederek şunları söyledi:

“Biz emaneti ehline verin, diyoruz. O zaman doğru bir iş yapmış olursunuz.  Bir hayra vesile olan onu yapmış gibidir. Bu aday halk için hizmet ettiğinde onun yapacağı hizmetlere vesile olacak, onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir demek istedik. Biz belediye başkanlarını ayrım yapmaksızın halka hizmet götürsün diye seçiyoruz. Onlar hizmet götürdüğü zaman o hizmette sizler de ortak olacaksanız demek istiyoruz.

72 millete bir nazarla bakmayan halka müderris olsa hakikate asidir. Biz hiçbir zaman halka ayrımcılık yapmadık. Biz adayımız Hilmi Bilgin’e güveniyoruz ve yerel yönetimdeki hizmetlerin onun vesilesiyle geleceğine inanıyoruz. Ve onun yapacağı hayırlardan size de pay düşecektir diyoruz. Biz halkımızın istemediği hiçbir şeyi yapmayız.

“Mahşerde beraat olacaktır” ifadesi de sorulan İsmet Yılmaz, “Bir kış günü dışarıda bulunan hayvanlara bir kap yemek vermek, yoksulu doyurmak sadakadır ve mahşerde insanın karşısına yaptığı bu iyilikler gelecektir. Bunun gibi, yapılan hizmetlere, iyiliklere vesile olmanın da aynı şekilde olacağı kastedilmiştir. Biz iyilikten, güzellikten başka bir şey düşünmeyiz” ifadelerini kullandı.