İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin  AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu, Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı.

AKP'Lİ GÖKSU: "KADİR AĞABEY İSTİFA ETTİ"

AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde vefat eden eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın görevden ayrılmasına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz'ın "Kadir Topbaş'ı niye görevden aldınız?" sorusuna AK Partili Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, "Kadir ağabey istifa etti. Biliyorsunuz, Yenikapı Meydanı'na Kadir ağabeyin adını verdik." şeklinde yanıt verdi.

İSTİFAYA ZORLANMIŞTI

AK Partili Esenler Belediye Başkanı olan Tevfik Göksu'nun, "Kadir ağabey istifa etti" şeklindeki açıklaması akıllarda soru işaretlerine neden oldu. 

Üç dönem üst üste İBB Başkanlığını kazanan merhum Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın 2017 Mayıs ayında yaptığı "Teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım" açıklaması sonrası istifaya zorlanmış ve "İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez" sözleriyle görevinden ayrılmıştı.