Uzun yıllar  AK Parti'de milletvekilliği, bakanlık ve şimdilerde Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliği görevinde bulunan  Cemil Çiçek, siyasi tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili "Toplumun dikiş noktalarına jilet atıyoruz. Çok tehlikeli." dedi.

"Siyaseti ahlaktan soyutlayarak yapmak, toplumun birlik ve beraberliğine de, siyaset kurumuna da zarar verir. Ahlak çok önemli... Kendin için istediğini, başkası için de iste" diyen Cemil Çiçek, "Bunun aksi de söz konusu... Kendin için istemediğini, başkası için de isteme. Bu tanım doğruysa... Ki bu bir hadis... Bu görüşü hiçe sayarsak, işimiz zor. Üzüntüyle görüyor ve söylüyorum ki, elimizden de, dilimizden de zarar gelen bir süreci yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sabah yazarı Yavuz Donat'a konuşan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğiyle ilgili tartışmalara değinen Cemil Çiçek "Toplumun dikiş noktalarına jilet atıyoruz... Çok tehlikeli. Etnik siyaset... Mezhepsel siyaset... Birbirimize bu yoldan hakaret... Sonunda ülkenin birlik, beraberlik, kardeşliğine büyük zararlar verir. Bunu görememek, siyasi körlüğün ta kendisidir." diyerek eleştiride bulundu.