Saadet Partisi’ne yönelik karalama politikası yürüten ve iktidara yaranmaya çalışan havuz medyasının yalanı yatsıya kadar bile yanmadan sünü verdi. Gazetelerinde ve televizyon kanallarında Saadet Partisi listelerinde PKK’lı aday olduğuna dair asılsız haber yapan havuz medyası, Saadet Partisi’nin Batman Balpınar Belediye Meclis üyesini ‘terör’ listesinde gösterdi. Yayımlanan listede PKK’lı olarak gösterilen belediye meclis üyesinin AK Parti’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçtiği ortaya çıktığı tesbit edildi.

yatsiya-1553665134.jpg?

AKP’DEN İSTİFA EDİP SAADET’E GEÇTİ

Batman’ın Balpınar beldesinde Saadet Partili aday Şahabettin Işık’ı terör listesinde gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve havuz medyasının yalanı ortaya deşifre oldu. 2014 ile 2019 yılları arasında AKP’de belediye meclis üyesi olan Işık, kısa bir süre önce AKP’den istifa ederek Saadet Partisi’ne geçti. Saadet Partisi’nden belediye meclis üyesi olan Işık, Yüksek Seçim Kurulu’nca (YSK) bütün belgeleri onaylanarak aday gösterildiği gözlemlendi.

yalanlari-yatsiya-kadar-bile-yanmadi-1.jpg?

KİRLİ KAMPANYANIN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI

Işık, 18 Şubat 2019 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazdığı dilekçede, “Gördüğüm lüzum nedeniyle bu tarihten itibaren üyesi olduğum  Batman Merkez il/ilçe teşkilatlarındaki Adalet ve Kalkınma Partisi üyeliğimden istifa ediyorum” ifadeleri yer alıyor. AKP’den istifa ettikten sonra Saadet Partisi’ne geçen Işık’ın terörist olarak gösterilmesi, yürütülen kirli kampanyanın gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Konuya ilişkin Işık, “AKP’deyken bir şey yok, Saadet Partisi’ne geçince terörist ilan edildik” diye konuştu.

Kaynak; Milli Gazete