Siyaset gündemine bomba gibi düşecek bir iddia ortaya atıldı. Ünlü anketçi Kemal Özkiraz, Süleyman Soylu’nun gizli bir şekilde yeni parti kurma hazırlığı içerisinde olduğunu öne sürdü.

Sosyal medya kanalı üzerinden son gelişmeler ışığında siyasi analiz gerçekleştiren Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz hakkında bir çok karanlık iddialar ortaya atılan ve AK Parti’den gönderileceği düşünülen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeni parti kurmak gibi bir amacının olduğunu söyledi.

SOYLU YENİ PARTİ KURMA HAZIRLIĞINDA

Süleyman Soylu’nun  kafasında iktidarın seçimi kaybedip dağılmasıyla geride kalan isimlerle AK Parti seçmenini de yanına alıp bir parti kurma hazırlığı olduğunu söyledi. Kemal Özkiraz çok konuşulacak iddiasıyla ilgili “Süleyman Soylu’nun hedefi  Erdoğan varken bir parti kurmak falan değil. Aksine AK Parti seçimleri kaybettiğinde kalan isimlerle beraber bir siyasi teşkilat, bir parti kurmak. AK Parti seçimi kaybederse AK Parti’de dağılacak olan partin ana kitlesini toparlayabilecek adaylardan birtanesi ben oraya hamle yapacak diyorum. “ diye konuştu.

BERAT ALBAYRAK’IN HOŞUNA GİTMEYECEK

Süleyman Soylu’nun kafasındaki bu plandan Berat Albrayrak’ın haberinin olduğunu ileri süren Özkiraz “ Süleyman Soylu’nun AK Parti’nin seçimi kaybetmesiyle dağılacak olan o ana kitleyi toparlayacak olması Berat Albayrak’ın hiç işine gelmeyecek. O yüzden Süleyman Soylu’yu birkaç hafa içinde görevden alacaklar” dedi.