Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, Türkiye'nin Ege Denizi'ndeki egemenliği altında olması gereken bir kısım adaların Yunanistan'ın denetiminde olmasına ses çıkarmayan AK Partiye sert eleştiride bulunması dikkat çekti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve bir kısım Yunan askeri yetkililerin sürekli denetim yapmak için çıktıkları adaların Türkiye'nin egemenliğinde olması gerektiğini söyleyen Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuya sessiz kaldığını ifade etti.

Konuya ilişkin yazısında Ahmet Takan: şunları ifade etti:

"Yunan işgali altındaki adaların hesabını veremeyen Tayyip Erdoğan, boğazına kadar batmış durumda. Mevkidaşı Donald Trump, Erdoğan'ı kurtarmaya çalışıyorsa, akıntıya karşı kürek çekiyor demektir. Çünkü 1951 ve 1957 tarihli Amerikan haritalarında işgal edilen adaların 12 Ada deniz sınırları dışında ve Türkiye'ye ait olduğu açıkça gösterilmiş. Trump, gözlüklerini taksın ve kendi haritalarına iyi baksın." 

'İKİ BAKAN İSTİFA ETSİN'

Takan, AKP'nin Ege Deniz'indeki Türkiye'nin egemenliğinde olması gereken adaların Yunanistan işgaline terk ettiğini söyledi. Ege Denizi'nde bu tür gelişmeler yaşanırken Savunma Bakanı Hulusi Akar'la Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaşanan gelişmeler karşısında suskun kaldıklarını söyledi.

Takan, Savunma Bakanı Akar ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Ege Denizi'ndeki adalar konusunda gösterdikleri teslimiyetçi tutumdan ötürü istifa etmeleri gerektiği söyledi.

Konuya dair yazısında iki bakanın istifa etmesi gerektiğini söyleyen Takan, şu şekilde ifade etti:

 "Kendi adalarımızda Türkiye'ye meydan okunurken, Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olanı biteni turist gibi seyretti. Büyük çaplı skandallara imza atan ve Türkiye'nin itibarını yerlerde süründüren Akar ve Çavuşoğlu derhal istifa etmelidir."